Op het ogenblik dat u er voor gaat kiezen om een elektrische CV ketel te kopen zult u kunnen vaststellen dat er daar ten opzichte van een exemplaar op gas verschillende voordelen aan zijn verbonden. Neem nu bijvoorbeeld de plaatsing van uw elektrische CV ketel. In tegenstelling tot bij een exemplaar dat werkt op gas is het zo dat u bij een exemplaar op elektriciteit geen rekening moet houden met het verplicht uitbesteden van de plaatsing. Elke handige doe-het-zelver kan dit dus eigenlijk voor diens eigen rekening nemen. De vraag die velen zich echter stellen is hoe interessant dat nu in de praktijk precies is. Dat hebben wij voor u uitgezocht. De pro’s en contra’s met betrekking tot het zelf plaatsen van uw elektrische ketel kunt u dan ook hier op deze pagina terugvinden.

Waarom ervoor kiezen om zelf uw elektrische ketel te plaatsen?

Het zelf plaatsen van een elektrische ketel brengt in eerste instantie allerhande voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel waar u in dit geval op kunt rekenen heeft natuurlijk te maken met het lagere prijskaartje dat hieraan verbonden is. Door de plaatsing van de ketel zelf uit te voeren spreekt het namelijk voor zich dat u geen installateur dient te betalen. Daarnaast vinden veel mensen het ook niet fijn wanneer anderen werkzaamheden in hun woning moeten uitvoeren. Ook dit kan een (extra) reden zijn om er voor te kiezen om uw elektrische CV ketel zelf te plaatsen.

Niet alleen is het zo dat een elektrische ketel zelf plaatsen in de praktijk perfect is toegestaan, daarnaast heeft het eigenlijk ook maar weinig voeten in de aarde. Voor een gasketel geldt namelijk dat er verschillende voorzieningen voor handen dienen te zijn waar de ketel correct op moet worden aangesloten. Dat is niet het geval bij een elektrisch exemplaar. Het enige wat voor een dergelijke ketel voor handen dient te zijn is namelijk een stopcontact. Voorzie de ketel dus op de gewenste plaats en sluit ze aan op het stroomnet. Hiermee is de installatie volledig afgerond zonder dat er verder nog andere zaken zijn waar u dient naar om te kijken.

Waarom de plaatsing van uw elektrische ketel toch maar uitbesteden?

Ondanks bovenstaande voordelen kan er in de praktijk worden vastgesteld dat toch niet iedereen er automatisch voor kiest om zijn of haar elektrische ketel zelf te plaatsen. Waarom niet? Dat is het gevolg van het feit dat er aan het zelf plaatsen van de ketel ook bepaalde nadelen zijn verbonden. Uiteraard is het zo dat dit bij een ervaren vakman allemaal net wat sneller en efficiënter verloopt. Dit zorgt ervoor dat de plaatsing vaak veel sneller en met minder overlast kan gebeuren. Dat is echter nog niet alles. Daarnaast is het namelijk ook zo dat u in dit geval naar de plaatsing geen omkijken heeft. Met andere woorden, de vakman neemt u al het werk uit handen.

Of u er dus met andere woorden voor gaat kiezen om zelf uw elektrische ketel te plaatsen of u er toch de voorkeur aan geeft om dit te gaan uitbesteden is eigenlijk geheel aan uzelf om te beslissen. Uw uiteindelijke keuze zal wellicht worden gemaakt op basis van het feit of u zelf tijd wenst te besteden aan de plaatsing of niet en uiteraard aan de hand van het budget dat u voor handen heeft. Hoe dan ook, beide opties zijn in de praktijk altijd het overwegen waard.

Elektrische cv ketel

1 reacties

Familje Van Nielen

Familje Van Nielen

Wij willen graag een elektrische cv ketel bij jullie bestellen,maar wij vragen ons af of jullie dat ook installeren.

Wij horen graag weer van u.

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler