In grote lijnen maken we op vlak van CV ketels een onderscheid tussen twee verschillende exemplaren. Dit onderscheid heeft dan uiteraard in de praktijk vooral te maken met het verschil tussen enerzijds een elektrische ketel en anderzijds een ketel die werkt op gas. Voor heel wat mensen die voorheen de beschikking hadden over een CV ketel op gas geldt dat ze tegenwoordig de overstap maken naar een exemplaar dat elektrisch werkt. De vraag die velen zich daarbij echter stellen is hoe eenvoudig het nu precies is om een dergelijke overstap te maken. Bent u ook één van de mensen die zich deze vraag stelt? Dan is het interessant om u even te verdiepen in de informatie die we hieronder voor u op een rijtje hebben gezet.

Wat zijn de praktische voordelen van een CV ketel op elektriciteit?

In eerste instantie brengt de overstap van een gasketel naar een elektrische ketel verschillende praktische voordelen met zich mee. Het gaat hierbij in eerste instantie om het feit dat u ze overal in uw woning kunt neerzetten. Het enige waar u rekening mee moet houden is de aanwezigheid van een stopcontact. Is deze voor handen en is er sprake van voldoende ruimte om de boiler te voorzien? Dan hoeft er u helemaal niets tegen te houden om daar uw elektrische ketel te plaatsen.

Een ander praktisch voordeel van een elektrische ketel heeft te maken met het feit dat er geen periodiek onderhoud voor is vereist. Dat is wel het geval bij een gasketel. Ondanks het ontbreken van dit (verplichte) periodieke onderhoud zult u steeds kunnen vaststellen dat uw elektrische CV ketel toch langdurig mee zal blijven gaan. Zo doet u met een dergelijke ketel steevast een interessante investering, zowel op korte als voor de middellange tot lage termijn.

Vergeet ook de financiële voordelen niet van een elektrische CV ketel

De interessante praktische voordelen waar u op kunt rekenen bij een elektrische CV ketel kopen zijn niet de enige voordelen. Daarnaast is het namelijk zo dat er ook nog verschillende financiële voordelen aan verbonden zijn. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

  1. U bent voor de plaatsing van de elektrische CV ketel niet verplicht om een beroep te doen op een gespecialiseerde vakman. Dat geldt wel voor een gasketel. Wanneer u zelf een beetje handig bent heeft u dus met andere woorden de mogelijkheid om de elektrische ketel helemaal zelf te plaatsen. Dit bespaart u de kosten voor de plaatsing. In de praktijk kan deze besparing best hoog oplopen waardoor u vanaf de start al minder kosten moet betalen.
  2. Er is geen sprake van een verplicht periodiek onderhoud. Ook dit periodieke onderhoud brengt uiteraard niet alleen praktische, maar ook financiële zorgen met zich mee. Voor het laten uitvoeren van dit onderhoud worden kosten aangerekend die u niet één keer, maar wel verschillende malen zult moeten betalen. Bovendien bestaat het risico dat deze kosten na verloop van tijd hoger zullen komen te liggen. In ieder geval, ook deze kosten ontbreken bij een elektrische ketel waardoor ook dit zeker en vast een interessant voordeel is.

Hoe dan ook, de informatie op deze pagina heeft duidelijk aangetoond dat de overstap maken naar een elektrische ketel niet alleen zeer eenvoudig is, maar bovendien ook nog eens heel wat interessante voordelen met zich meebrengt. Ook voor u kan dit dus het overwegen waard zijn.

Elektrische cv ketel

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler