In bijzonder veel huishoudens is tegenwoordig de zogenaamde close-in boiler terug te vinden. Het gaat hierbij om een keukenboiler die onder de gootsteen kan worden geplaatst. Uiteraard is de functie van deze elektrische boiler om u in de keuken meteen te voorzien van warm water. Het merendeel van de close-in boilers kenmerken zich door een beperkte capaciteit. Dit betekent dat ze veelal slechts beschikken over een capaciteit van 10 liter. De close-in boiler is een bijzonder handig apparaat waar heel wat mensen met plezier gebruik van maken. Dit gezegd hebbende zijn er ook enkele nadelen aan de close-in boiler verbonden. Hoe dan ook, overweegt u de aankoop van een dergelijk type van elektrische boiler? Dan is het altijd de moeite waard om even de informatie in dit blogartikel door te nemen!

Wat is het belangrijkste nadeel van een close-in boiler?

Voor het merendeel van de elektrische boilers geldt dat ze door de jaren heen sterk energiezuiniger zijn geworden. Dat is interessant, want op deze manier kan de hoogte van uw energiefactuur aanzienlijk worden gedrukt. Dit gezegd hebbende geldt voor de close-in boilers die reeds enige tijd op de markt zijn terug te vinden dat het nog vaak absolute energievreters zijn. Gelukkig is het wel zo dat er ook steeds meer energiezuinige(re) close-in boilers op de markt worden gelanceerd. U doet er dus voordat u over gaat tot het kopen van een dergelijke boiler altijd goed aan om u even te verdiepen in het volledige assortiment met exemplaren die op de markt zijn terug te vinden.

Uw verouderde close-in boiler vervangen loont!

Bovenstaande maakt duidelijk dat de close-in elektrische boilers over een behoorlijk energieverbruik beschikken. Indien u nog beschikt over een ouder exemplaar zult u kunnen vaststellen dat deze al snel tot zomaar even 110 euro op jaarbasis kan verbruiken. Dit komt op moment van schrijven overeen met een verbruik van zo'n slordige 560 kWh. Niet alleen zorgt dit er voor dat investeren in een nieuw exemplaar de moeite waard kan zijn, daarnaast kan het ook interessant zijn om te overwegen om een stukje van de leiding te isoleren. Dit kan zeer eenvoudig door uzelf gebeuren en hoeft helemaal niet duur te zijn, in tegendeel.

Zijn er ook grote close-in elektrische boilers verkrijgbaar?

Het principe van een close-in boiler is dat ze eenvoudig onder bijvoorbeeld de gootsteen kan worden geplaatst. Dit zorgt er voor dat het hierbij in het merendeel van de gevallen gaat om 10 liter elektrische boilers. Eventueel is het mogelijk dat ook iets grotere uitvoeringen zoals bijvoorbeeld de 50 liter elektrische boilers hiervoor kunnen worden gebruikt, maar dat is eerder uitzonderlijk. Hou bij het kopen van een close-in dan ook altijd rekening met de vrij beperkte capaciteit waar u de beschikking over krijgt. In het bijzonder voor keukens van grotere gezinnen kan dit misschien een beetje aan de beperkte kant zijn. Voor doorsnee gezinnen is een capaciteit van 10 liter voor een close-in boiler echter meer dan voldoende.

Nieuwe close-in boiler kopen? Kies dan voor een energielabel A!

Bent u van plan om uw oude close-in boiler te vervangen of wilt u bij het realiseren van een nieuwbouw gewoon een nieuwe close-in boiler bestellen? In dat geval is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een exemplaar met energielabel A. Op deze manier combineert u de praktische eigenschappen van een dergelijke boiler met een laag energieverbruik.

Elektrische boiler

1 reacties

ANTONIO

ANTONIO

wil graag een 15.liter of 30 liter boiler late plaatsen voor mijn badkamer voor de doche
zo dat ik geen warmwater hoeft te gebruiken van mijn stadsverwaring die in het huis aanwezig is
denk dat hij geplaats kan worden in de meterkast die zit nast de doche.
wil wel graag dat een van u monteurs deze plaatsing uit gaan voeren dus komen kijken of dat mogelijk is en graag de kosten van het plaatsen en aansuitingen. kan dit ook met een waterbesparing dochekop uit gevoert worden. graag een E.MAIL VAN U IN DEZE groertjes Antonio ps woon in helmond.

laat een reactie achter