Steeds meer mensen investeren een belangrijk deel van hun spaargeld in de aankoop van een tweede woning. Niet zelden wordt deze tweede woning dan verhuurt als vakantiehuis. Het spreekt voor zich dat u in de praktijk altijd even stil zult willen blijven staan bij de exacte inrichting van deze woning. Dit niet alleen voor wat het interieur betreft, maar ook op vlak van sanitair. Veel mensen stellen zich daarbij ook de vraag of ze nu in hun vakantiewoning beter kunnen kiezen voor een gasboiler of voor een elektrische boiler. Wij onderzochten deze vraag en geven u graag op deze pagina aan waarom een elektrische boiler de beste keuze is.

U kunt de boiler overal in uw vakantiewoning plaatsen

Het spreekt voor zich dat een vakantiehuis vaak net wat minder groot is dan een woning waarin we voltijds wonen. Dat kan er voor zorgen dat het een stuk minder eenvoudig wordt om een geschikte plaats te vinden voor wat het plaatsen van een boiler betreft. Dit probleem stelt zich in het bijzonder bij gasboilers. Voor dergelijke boilers moet er namelijk rekening mee worden gehouden dat er twee specifieke voorzieningen zijn vereist, namelijk:

 

  1. Een gasaansluiting;
  2. Een rookgasafvoer;

 

Bovenstaande voorzieningen zijn als vanzelfsprekend niet vereist wanneer u er voor kiest om één van de verschillende elektrische boilers op de markt te kopen. Het enige waar u dan rekening mee dient te houden is dat de elektrische boiler op het elektriciteitsnet aangesloten moet kunnen worden en dat er voldoende plaats voor beschikbaar moet zijn.

U hoeft geen rekening te houden met hoge kosten

Het spreekt voor zich dat voor veel mensen het belangrijkste doel van een vakantiewoning is om er wat financieel voordeel mee te kunnen realiseren. Om dit relatief eenvoudig voor mekaar te krijgen is het vanzelfsprekend dat de investeringen en kosten zo beperkt mogelijk moeten worden gehouden. Ook op dit vlak geldt dat elektrische boilers een uitstekende keuze zijn. Niet alleen zijn ze voordelig in aankoop, daarnaast zult u ook kunnen vaststellen dat ze over een zeer laag verbruik kunnen beschikken. Dit niet in het minst wanneer er rekening wordt gehouden met de vele bestaande mogelijkheden om het verbruik in te perken.

Een optimale capaciteit voor in uw vakantiewoning

Nog een voordele waar u op kunt rekenen bij elektrische boilers is terug te vinden in de verschillende capaciteiten waarin ze verkrijgbaar zijn. Heeft u een grote vakantiewoning waar bijvoorbeeld vaak grote gezinnen in zullen verblijven? In dat geval kan het wenselijk zijn om te kiezen voor bijvoorbeeld één van de 100 liter boilers die op de markt zijn terug te vinden. Is er sprake van een kleine studio? Dan spreekt het voor zich dat u aan een elektrische boiler met kleinere capaciteit ook voldoende kunt hebben. Dat is geen enkel probleem. Zowel boilers met een capaciteit van 50, 80, 100 en 120 liter behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Twijfel niet langer, kies voor een elektrische boiler!

Net zoals bij u thuis het geval is spreekt het voor zich dat u ook in uw vakantiewoning zult willen kiezen voor de meest optimale oplossing voor wat de warmwatervoorziening betreft. Bent u het daar mee eens? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat het kopen van een elektrische boiler ongetwijfeld de meest interessante keuze zal zijn!

 

 

Elektrische boiler

1 reacties

Rachel

Rachel

Ls, ik wilde in ons nieuwe vakantiechalet alles electrisch behalve de gaspitten om te koken. Er is een aansluiting van 16A wat weinig is als er een magnetron, koelkast, afwasmachine, electrische vloerverwarming in de badkamer en 3 airco’s worden geïnstalleerd. Het voorstel is nu om geen electrische boiler 80l te doen maar een gasboiler. Ook Ivm legionella omdat we niet altijd aanwezig zijn. Heeft u een advies?
Groet, Rachel

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler