Eén van de belangrijkste troeven van een elektrische boiler schuilt in het feit dat u ze in principe op eender welke locatie in uw woning kunt plaatsen. Het spreekt evenwel voor zich dat de boiler niet op elke plaats even goed tot haar recht komt. Dat is dan ook weer iets helemaal anders. Veel mensen denken op voorhand grondig na over de locatie waar ze hun elektrische boiler gaan plaatsen en dat is eigenlijk alleen maar interessant. Door goed de verschillende mogelijke locaties te bekijken en tegenover elkaar af te wegen zorgt u er namelijk voor dat u, uw elektrische boiler altijd op de meest aangewezen locatie plaatst. Wilt u ook graag ontdekken wat nu mogelijks de beste plaats is voor de elektrische boiler in uw woning? Dan is het zeker interessant om even de inhoud van dit blogartikel door te nemen!

Hou de afstand tussen de boiler en de tappunten zo beperkt mogelijk

Het eerste aandachtspunt waar u rekening mee zult willen houden bij het bepalen van de locatie voor uw elektrische boiler in huis heeft betrekking tot de afstand welke zich bevindt tussen de tappunten en de boiler. Het wordt sterk aangeraden om deze afstand zo beperkt mogelijk te houden. Hoe verder de boiler zich van het tappunt bevindt, des te meer warmte er namelijk verloren kan gaan tijdens het transport. Hoe korter de afstand tussen de elektrische boiler en de tappunten, des te minder warmte er dus verloren gaat en des te meer u kunt besparen op de energiefactuur. Let wel, een zo klein mogelijke afstand is uiteraard niet het enige om rekening mee te houden. Daarnaast spreekt het voor zich dat ook alle vereiste voorzieningen aanwezig moeten zijn, maar dat valt bij een elektrische boiler goed mee.

Welke voorzieningen moeten er voor handen zijn?

Veel mensen vrezen dat het plaatsen van een boiler in huis behoorlijk wat voeten in de aarde heeft. Dat is het gevolg van het feit dat men dan vaak denkt aan de plaatsing van een gasboiler. Voor een dergelijke boiler geldt inderdaad dat er zeer goed moet worden nagedacht over de plaats waar deze wordt voorzien. Dat geldt niet zozeer voor een elektrische boiler. Voor elektrische boilers geldt namelijk dat ze overal kunnen worden geplaatst waar sprake is van een wateraanvoer en waar stroom voor handen is. Let wel, het spreekt voor zich dat er ook aandacht dient te worden besteed aan de omvang van de boiler. Deze is lang niet altijd hetzelfde en is in de praktijk sterk afhankelijk van de capaciteit die u wenst.

Mag uw elektrische boiler zichtbaar zijn of niet?

Nog een laatste aandachtspunt waar u goed aan doet om rekening mee te houden bij het kopen en plaatsen van elektrische boilers is terug te vinden in het feit of deze zichtbaar mag zijn in de ruimte of niet. Veel mensen vinden dat dit stoort waardoor ze de boiler liever weggewerkt zien worden achter bijvoorbeeld een kast. Dat is best mogelijk, alleen moet er dan rekening mee worden gehouden dat dit niet zo voor de hand liggend is voor alle boilers. Bij 50 liter boilers kan je dit bijvoorbeeld nog relatief eenvoudig doen, maar het wordt een compleet ander verhaal wanneer je kiest voor het kopen en plaatsen van bijvoorbeeld een 100 liter boiler. Is het voor jou geen probleem dat de boiler zichtbaar is in de ruimte? Dan zal je wellicht wel rekening willen houden met de uitstraling waarover ze beschikt.

Elektrische boiler

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler