Er komt best wat kijken bij een elektrische CV ketel kopen. Het is in de praktijk hoe dan ook erg belangrijk om even goed na te denken over de verschillende eigenschappen waar uw ketel over dient te beschikken. Voor een behoorlijk aantal mensen geldt dat zij hier eigenlijk behoorlijk snel overheen gaan. Dat is echter helemaal niet interessant. Wanneer u een elektrische ketel gaat kopen is het namelijk de bedoeling dat u hier vele jaren mee verder kan. Het kopen van de verkeerde elektrische ketel kan in de praktijk voor menig aantal problemen zorgen. Wilt u deze problemen graag kunnen voorkomen? Dan kan dat door rekening te houden met de onderstaande 3 tips!

1.) Over welke algemene eigenschappen moet de ketel beschikken?

Bij een elektrische CV ketel kopen is het in eerste instantie natuurlijk van belang om even goed te kijken naar de algemene eigenschappen waarover ze beschikt. Wat dit betreft kunt u in eerste instantie denken aan de vereiste capaciteit. De capaciteit, uitgedrukt in liters, is natuurlijk in de praktijk ook bepalend voor de afmetingen waar de ketel over zal beschikken. Controleer dus niet alleen aan welke capaciteit u behoeften heeft, maar controleer ook of de ketel op vlak van afmetingen wel past in uw woning of niet. Wanneer u op dit vlak de juiste keuze maakt bent u al een heel eind.

2.) Welk budget heeft u beschikbaar voor uw elektrische ketel?

De prijs die u moet betalen voor uw elektrische ketel is natuurlijk ook een niet onbelangrijk aandachtspunt. Bij het vergelijken van de verschillende ketels die er op de markt zijn terug te vinden zult u al snel kunnen vaststellen dat het prijsniveau aanzienlijk kan verschillen. Voor een standaard elektrische ketel mag u (exclusief sanitaire verwarming) rekenen op een prijskaartje van ongeveer 1.000 euro. Voor een exemplaar dat niet alleen in staat is om te verwarmen, maar ook sanitair water op te warmen geldt dat u al snel rekening moet houden met een prijskaartje variërend van zo’n 4.250 tot zelfs 6.000 euro of meer. Wees u hier zeker bewust van wanneer u graag wenst over te gaan tot het kopen van een nieuwe elektrische ketel.

3.) Gaat u de installatie van de ketel zelf doen of niet?

In het bijzonder voor mensen die in eerste instantie gebruik hebben gemaakt van een gasketel geldt dat de overstap naar een exemplaar op elektriciteit enkele extra aangename verrassingen met zich meebrengt. In tegenstelling tot bij een gasketel is het namelijk zo dat u bij een exemplaar dat werkt op elektriciteit geen rekening dient te houden met een verplichte installatie door een expert. Bent u met andere woorden iemand die zelf ook best een beetje handig is? Dan zult u kunnen vaststellen dat u de plaatsing en installatie van de ketel wellicht zelf kunt doen. Op deze manier kunt u natuurlijk de kostprijs van de installatie uitsparen. Dit levert u altijd een financieel voordeel op.

Nog een extra voordeel heeft te maken met het ontbreken van het verplichte onderhoud zoals deze wel bestaat bij gasketels. De keuze voor een elektrische ketel zorgt er dan ook in de praktijk voor dat u over één punt minder beschikt om aandacht aan te moeten geven. Daarnaast spreekt het voor zich dat er op deze manier ook geen sprake zal zijn van (extra) periodieke kosten. Ook dat is natuurlijk alleen maar zeer mooi meegenomen en een onbetwistbaar voordeel van een elektrische CV ketel.

Elektrische cv ketel

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler