Kiest u voor het installeren van een elektrische cv ketel? Dan zult u kunnen vaststellen dat u daardoor over de mogelijkheid komt te beschikken om gebruik te gaan maken van verschillende soorten vormen van verwarming. Is er reeds sprake van bestaande verwarmingselementen? Dan zult u kunnen vaststellen dat er daar helemaal niets aan moet worden veranderd. Het is dus met andere woorden perfect mogelijk om uw nieuwe elektrische cv ketel te koppelen aan het bestaande CV-circuit. De verschillende mogelijkheden om uw woning te verwarmen die u op deze manier kunt gaan gebruiken stellen we graag even uitgebreid aan u voor middels de informatie die u aantreft hier op deze pagina.

1.) Elektrische vloerverwarming

Bij de keuze voor een elektrische cv ketel is het altijd mogelijk om gebruik te maken van elektrische vloerverwarming. In de praktijk wordt deze vorm van verwarming ook sterk aangewezen wanneer u de woning goed heeft geïsoleerd. Voor elektrische vloerverwarming geldt dat ze in principe op dezelfde manier werkt als standaard vloerverwarming. Dit gezegd hebbende is het zo dat u niet langer leidingen met warm water of vloeistof nodig heeft. In plaats daarvan kan de vloerverwarming dan ook gewoon worden aangesloten op het elektriciteitsnet.

2.) Elektrische convectoren

Veel mensen denken dat elektrische radiatoren en elektrische convectoren twee keer hetzelfde zijn. Dat is echter niet juist. In tegenstelling tot bij radiatoren is het namelijk bij convectoren zo dat het warme water doorheen een koperen buis wordt gestuurd. Deze is omringd door aluminium vellen. Bij een radiator wordt het warme water door het gehele verwarmingselement gestuurd. Voor een convector geldt dat ze over een snelle opwarming beschikt, maar tegelijkertijd ook vrij snel afkoelt. Een niet onbelangrijk voordeel waar u bij convectoren op kunt rekenen is dat ze eenvoudig kunnen worden weggewerkt in de vloer. Daardoor is enkel en alleen het rooster zichtbaar.

3.) Elektrische radiatoren

Voor elektrische radiatoren geldt dat ze in alle mogelijke vormen en kleuren bestaan. Bovendien zijn ze ook eenvoudig te plaatsen. Vandaag de dag is het zo dat er op de markt ook elektrische radiatoren zijn terug te vinden die werken met accumulatie warmte. Op deze manier kan de warmte tijdens de nacht worden opgeslagen waarna ze overdag terug wordt afgegeven.

4.) Infrarood verwarming

Nog een mogelijkheid waar u bij een elektrische CV ketel kopen en gebruiken op kunt rekenen is infrarood verwarming. Voor infraroodpanelen geldt dat ze niet de lucht verwarmen, maar wel objecten in de buurt. Voor deze opgewarmde objecten geldt op hun beurt dat ze opnieuw warmte zullen gaan afgeven aan de ruimte.

Voor welk type verwarming u uiteindelijk ook mag kiezen voor in uw woning, bij het gebruik van een elektrische CV ketel is vooral LTV of lage temperatuur verwarming aangeraden. Dit omdat er bij het verwarmen met grote temperatuur verschillen sprake is van een aanzienlijke hoeveelheid aan energieverlies. Voor onder meer zonnepanelen en warmtepompen geldt in de praktijk dat ze continue een bepaalde hoeveelheid aan energie afgeven. Dit gezegd hebbende kunnen ze evenwel niet goed om met energiepieken. Dergelijke pieken kosten u op het einde van de rit behoorlijk veel geld. Het is in de praktijk dan ook voornamelijk zaak om deze zoveel als mogelijk is te vermijden.

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler