De keuze voor een elektrische cv ketel is er één die veel mensen vandaag de dag maken. Dat is ook logisch. Er zijn namelijk aan een elektrische ketel kopen heel wat interessante voordelen verbonden. Niet alleen kunt u zo'n ketel voordelig aanschaffen, daarnaast is het ook nog eens zo dat de plaatsing als het ware overal in huis kan gebeuren. Een belangrijke vraag die veel mensen zich echter in de praktijk wel nog stellen is hoe u nu precies het rendement van een elektrische ketel zo optimaal mogelijk kunt houden. Met andere woorden, hoe moet u er voor zorgen dat het verbruik van uw elektrische ketel zoveel mogelijk binnen de perken blijft? Dat is mogelijk door aandacht te besteden aan de drie tips hier op deze pagina!

Laat uw elektrische cv ketel isoleren

Een zeer belangrijke tip die we u kunnen geven is het laten isoleren van uw elektrische ketel. Op het ogenblik dat er geen warm water wordt gebruikt spreekt het voor zich dat de boiler alsnog zorgt voor het opwarmen van het water. Dat is ook de bedoeling. Is uw elektrische ketel echter niet geïsoleerd? Dan zal er een significante hoeveelheid van die warmte komen te ontsnappen. Het gevolg is dat de ketel alleen maar terug extra moet gaan verwarmen wat het verbruik natuurlijk niet ten goede komt. Wilt u er dus voor zorgen dat uw ketel niet nodeloos teveel gaat verbruiken? Dan is ze laten isoleren in de praktijk altijd de beste keuze. Veel mensen zijn van mening dat het zogenaamde stilstandsverlies eigenlijk verwaarloosbaar is. Dat is het echter niet. Deze zou dan ook in de praktijk zomaar gelegen kunnen zijn tussen de 30 en 60 watt. Van hoeveel warmteverlies er precies sprake zal zijn is natuurlijk afhankelijk van onder meer de waterinhoud van de elektrische ketel.

Vergeet ook niet om de warmteleidingen te isoleren

Het isoleren van de elektrische ketel is een keuze die veel mensen vandaag de dag maken. Dat is natuurlijk alleen maar goed. Er is echter meer. Het louter en alleen isoleren van de ketel is namelijk niet voldoende. Het wordt dan ook eveneens sterk aangeraden om ook de warmteleidingen te isoleren. Het isoleren van de eerste twee meter van de leidingen kan er voor zorgen dat het warmteverlies dat wordt geleden aanzienlijk kan worden teruggedrongen. Let wel, in de praktijk komt het vaak voor dat uitsluitend de leidingen voor warm water worden geïsoleerd. Ook de leidingen voor koud water moeten echter geïsoleerd worden. Enkel en alleen op deze manier is het namelijk mogelijk om de best mogelijke rendementen te kunnen behalen. U zult schrikken hoeveel u op deze manier kunt besparen op jaarbasis.

Let op de temperatuur van uw elektrische ketel

Last but not least is het in de praktijk ook altijd de moeite waard om te overwegen om de temperatuur van uw elektrische cv ketel een standje lager te zetten. Veel mensen zijn hier een beetje bang voor, maar dat is in de praktijk nergens voor nodig. In principe is het voor elke gebruiker van een elektrische ketel eenvoudig mogelijk om zelf de temperatuur te bepalen. Het enige waar u eigenlijk echt rekening mee moet houden is de maximumtemperatuur. Deze bedraagt namelijk 90 graden. Hanteert u een echt hoge temperatuur voor uw ketel? Dan zal dat in de praktijk logischerwijs resulteren in een hoger verbruik op vlak van energie. Voor elke 6 graden die de temperatuur van de ketel wordt verlaagd is het zo dat er een significante energiebesparing kan worden gerealiseerd. Per 6 graden is er zo'n 5 procent aan energiebesparing mogelijk. Ook dit kan in de praktijk dus al snel behoorlijk oplopen.

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler