De voorbije jaren hebben heel wat mensen er reeds voor gekozen om over te gaan tot het kopen van een elektrische CV ketel. De algemene verwachting is dat dit ook in het jaar 2021 niet anders zal zijn. In het bijzonder in combinatie met groene energiebronnen kan er namelijk worden vastgesteld dat het gebruik van een elektrische ketel behoorlijk wat interessante voordelen met zich meebrengt. In ieder geval, speelt u ook met het idee om in 2021 te investeren in het aanschaffen van een nieuwe CV-ketel? Neem dan zeker even de informatie door hier op deze pagina en ontdek de voordelen van een elektrisch exemplaar!

U hoeft zich geen zorgen te maken over de installatie

Eén van de vaakst gehoorde frustratiepunten met betrekking tot de plaatsing van een CV ketel op gas heeft natuurlijk te maken met de eisen die er allemaal aan de plaatsing worden gesteld. Dit zorgt er voor dat de kans groot is dat er binnen uw woning slechts een handvol plaatsen bestaan waar deze ketel kan worden geplaatst. Dat geldt niet voor een elektrisch exemplaar. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een voldoende hoeveelheid beschikbare ruimte samen met de aanwezigheid van een stopcontact. Zijn deze zaken voor handen? Dan kunt u in principe de boiler overal in huis plaatsen waar u maar wenst. Die installatie kan u overigens ook zeer eenvoudig zelf doen. Bij een exemplaar op gas is dat uiteraard niet het geval.

Voor elke woning een geschikte capaciteit

Het spreekt voor zich dat u bij het kopen van een elektrische ketel altijd rekening zult willen houden met de capaciteit waar deze over dient te beschikken. Dat is geen probleem. Door de jaren heen zijn er namelijk elektrische ketels op de markt verschenen die zonder probleem aan alle verwachtingen weten te voldoen. Of u nu dus met andere woorden een kleine woning heeft of u een riante villa bezit waarvoor u een CV ketel wenst te kopen, in elk geval zult u probleemloos een geschikte elektrische ketel kunnen bestellen.

Een elektrische ketel is ecologisch verantwoord

Vandaag de dag is het mogelijk om een elektrische ketel te combineren met een groene energiebron. Hierbij kan er niet alleen worden gedacht aan zonnepanelen, maar ook aan bijvoorbeeld een warmtepomp. Op het ogenblik dat u kiest voor een dergelijke combinatie slaat u twee vliegen in één klap. Veel mensen maken deze keuze uiteraard in het bijzonder omdat ze op die manier kunnen rekenen op lagere energiekosten. Het gedeelte aan energie dat door de zonnepanelen wordt opgewerkt hoeft immers niet aangekocht te worden. Daarnaast is het echter uiteraard ook zo dat u op deze manier ons milieu een hart onder de riem steekt. Ook dat is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen.

Ook het onderhoud valt veel beperkter uit

Van de éénmalige aankoopprijs van een elektrische ketel weten we dat deze doorgaans goedkoper uitvalt in vergelijking met een gasketel. Dit gezegd hebbende is dit niet het enige financiële voordeel waar u op kunt rekenen. Wat namelijk bovendien ook te denken van het feit dat er geen sprake is van verplicht onderhoud bij een elektrische CV ketel? Dit zorgt er dus voor dat u ook op dit vlak de nodige kosten zult kunnen besparen.

laat een reactie achter

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoe groot moet je elektrische boiler zijn?

Hoe groot moet je elektrische boiler zijn?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler