We leven in een tijd waarin steeds meer mensen veel aandacht besteden aan het plaatsen van een nieuwe energiebron in hun woning. Vaak gaat het daarbij dan uiteraard om een hernieuwbare energiebron. Op dit vlak kan er worden gedacht aan de plaatsing van zonnepanelen, maar ook aan bijvoorbeeld een warmtepomp. Wanneer u dit eveneens in uw huis heeft gedaan zult u kunnen vaststellen dat het meer dan de moeite waard kan zijn om te overwegen om uw oude CV-ketel te laten vervangen door een nieuwe, elektrische cv ketel. Waarom dit precies het geval is laten we u graag ontdekken middels onderstaande informatie.

Wanneer is een nieuwe elektrische ketel plaatsen interessant?

Veel mensen die nog beschikken over een oude CV ketel staan er niet bij stil dat deze doorgaans veel meer verbruikt dan strikt noodzakelijk is. Het kan dan ook op een zeker ogenblik erg interessant zijn om er voor te kiezen om deze te laten vervangen door een gloednieuw elektrisch exemplaar. Het aanschaffen en laten plaatsen van een nieuwe elektrische ketel is in de praktijk evenwel extra interessant voor mensen die:

  1. Hun woning goed hebben geïsoleerd;
  2. Er voor hebben gekozen om zonnepanelen te plaatsen;
  3. Er slechts een kleine(re) oppervlakte elektrisch moet worden verwarmd;

Bovendien geldt naast bovenstaande dat veel mensen er niet van houden om gebruik te maken van gas. Ondanks het feit dat er op dit vlak door de jaren heen aanzienlijke stappen in de juiste richting zijn gemaakt is het namelijk zo dat het gebruik van gas nog altijd een bepaald risico met zich meebrengt. Wilt u ook dat risico graag volledig uitsluiten? Dan kan de plaatsing van een elektrische CV ketel in de praktijk zeker de moeite waard zijn.

Een ecologische keuze in combinatie met zonnepanelen

Voor ongelofelijk veel mensen geldt dat zij elke dag opnieuw op zoek gaan naar mogelijkheden om hun woning ecologischer te maken. De plaatsing van zonnepanelen en / of een warmtepomp in combinatie met een nieuwe elektrische ketel kan daar absoluut een significante bijdrage aan leveren. Wilt u dus met andere woorden graag een ecologische meerwaarde kunnen realiseren voor uw woning? Dan kan dat absoluut gebeuren door er voor te kiezen om een elektrische ketel te kopen in combinatie met bijvoorbeeld de plaatsing van een systeem met zonnepanelen of een warmtepomp.

Voordelige aankoop en een zorgeloze plaatsing

Er zijn tot slot nog twee extra voordelen verbonden aan het kopen van een elektrische ketel om deze te integreren in uw woning. Allereerst zult u bijvoorbeeld kunnen vaststellen dat de kostprijs lager is gelegen in vergelijking met andere verwarmingsinstallaties. Dat is evenwel niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat de plaatsing veel eenvoudiger kan gebeuren dan bij met name een ketel die werkt op gas. Het enige waar u dan ook rekening mee moet houden is dat er een stopcontact in de buurt aanwezig moet zijn. Is dat het geval? Dan kunt u de aangekochte elektrische ketel overal plaatsen waar u wil. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, er zijn absoluut menig aantal interessante voordelen verbonden aan de keuze voor een elektrische ketel!

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler