Overweegt u eveneens om een elektrische CV ketel te kopen? In dat geval zult u in de voetsporen treden van heel wat andere mensen die u reeds voor zijn gegaan. Een elektrische CV ketel kopen gaat dan ook altijd gepaard met een aantal niet onbelangrijke voordelen. Deze voordelen beschikken niet alleen maar over een praktische, maar zeker ook over een financiële aard. Wilt u ook graag achterhalen van welke voordelen er nu precies allemaal sprake is bij het kopen van een elektrische CV ketel? Dan is het absoluut de moeite waard om u even te verdiepen in de inhoud van dit interessante blogartikel!

Een elektrische CV ketel, een voor de hand liggende keuze

Op het moment dat mensen een nieuwe CV ketel moeten kopen is hun keuze voor een elektrisch exemplaar steeds sneller gemaakt. Het eerste voordeel waar u op kunt rekenen zult u eigenlijk reeds ondervinden tijdens de installatie van de ketel. Deze installatie verloopt namelijk echt veel eenvoudiger in vergelijking met de plaatsing van een andere ketel.

Bovenstaande is deels het gevolg van het feit dat uitsluitend de aanwezigheid van een elektriciteitsaansluiting is vereist. Bovendien dient er ook geen rookgasafvoer te worden voorzien. Dit is wel het geval wanneer er gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld een geiser of een combi-ketel. Ook het vereiste onderhoud is doorgaans veel beperkter in vergelijking met andere alternatieven die op de markt zijn terug te vinden.

Elektrische CV ketels worden tegenwoordig in de meest uiteenlopende woningen ingezet. Het gaat hierbij dan in het bijzonder om huizen waarin geen sprake is van de aanwezigheid van bijvoorbeeld een gasaansluiting. Niet alleen de eenvoudige plaatsing, maar ook het goede rendement en het feit dat je ze echt overal kan plaatsen zorgt er voor dat heel wat mensen de keuze voor een elektrische CV ketel eigenlijk alleen maar logisch vinden.

Alle voordelen van een elektrische ketel op een rijtje

Het hierboven terug te vinden stukje heeft u reeds een goed beeld gegeven van verschillende interessante voordelen waar u mee zult worden geconfronteerd op het moment dat u de keuze maakt om een elektrische CV ketel te kopen. Toch zijn deze voordelen nog zeker en vast niet alles. Wij hebben alle voordelen dan ook even zeer concreet hieronder voor je op een rijtje gezet.

 

  1. Er is geen gasaansluiting vereist voor de plaatsing van een elektrische ketel;
  2. Er is geen lucht- en gasafvoer vereist;
  3. De plaatsing kan zeer eenvoudig gebeuren;
  4. U heeft meteen de beschikking over warm water;

De hierboven terug te vinden voordelen zijn voor heel wat mensen echt meer dan voldoende reden om over te gaan tot een elektrische CV ketel kopen. Wilt u ook zelf deze voordelen kunnen ervaren in uw woning? Dan weet u dus wat er u te doen staat!

Ook de prijs van een elektrische ketel hoeft geen struikelblok te zijn!

De prijs die je voor een elektrische ketel kopen dient te betalen is in de praktijk afhankelijk van verschillende factoren. In eerste instantie moet er bijvoorbeeld worden gekeken naar het type vat. Bovendien moet er ook aandacht worden besteed aan het soort verwarmingselement. De prijs waar u rekening mee kunt houden voor een ketel met een inhoud van 200 liter bevindt zich ergens tussen de 1.000 & 1.600 euro. Waarom een inhoud van 200 liter? Omdat deze in de praktijk doorgaans altijd geschikt is voor een huishouden van vier personen.

 

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler