Een elektrische CV ketel kopen gaat in de praktijk steevast gepaard met een aantal niet onbelangrijke aandachtspunten. Lang niet alle mensen houden rekening met deze aandachtspunten wat er voor zorgt dat ze wel eens met vervelende verrassingen geconfronteerd kunnen worden. Wilt u dergelijke verrassingen voorkomen? Dan kunnen we u alleen maar aanraden om u even te verdiepen in de onderstaande aandachtspunten. Zo haalt u er ongetwijfeld de voor u meest optimale elektrische CV ketel moeiteloos tussenuit.

Capaciteit, vermogen en CW-waarde van uw elektrische CV ketel

Wanneer u een elektrische ketel gaat kopen zult u absoluut rekening willen houden met de capaciteit en het vermogen waar de CV ketel over dient te beschikken. Voor het vermogen geldt dat ze wordt uitgedrukt in kilowatt (kW). Voor het merendeel van de woningen kan er worden vastgesteld dat 20 kW in principe meer dan voldoende moet zijn. Een hoger vermogen is dan ook eigenlijk uitsluitend vereist op het ogenblik dat er nood is aan zeer snel en vooral veel warm kraanwater.

Hou bij het kopen van een elektrische ketel ook zeker rekening met de zogenaamde CW-waarde waar u op kunt rekenen. Des te hoger deze waarde is gelegen, des te sneller er warm water kan worden gerealiseerd. CW3 volstaat in de praktijk doorgaans wel. Het maximum is CW6. Dit is hoe dan ook een belangrijk aandachtspunt om bij stil te blijven staan op het ogenblik dat u overgaat tot het kopen van een (nieuwe) elektrische ketel.

Hou rekening met de zuinigheid van uw CV ketel

In een tijd waarin de stroomkosten alleen maar naar omhoog gaan spreekt het voor zich dat u ook zeker aandacht zult willen besteden aan de zuinigheid van uw CV ketel. Veel mensen staan er niet bij stil, maar door te kiezen voor een zuinige elektrische CV ketel is het in de praktijk zeker mogelijk om een mooie besparing te realiseren op de eindafrekening van uw elektriciteit. Des te zuiniger de ketel is, des te hoger de aankoopprijs wel komt te liggen. Dit is echter een hogere kostprijs die zichzelf altijd op termijn terug zal verdienen.

Denk goed na over de plaats waar u de CV ketel gaat plaatsen

Voor een elektrische CV ketel geldt dat ze kan worden aangekocht in tal van verschillende capaciteiten. Wat betekent dat nu precies? Wel, dit zorgt er onder meer voor dat u er goed aan doet om voor over te gaan tot aankoop van een bepaalde ketel even grondig na te denken over de plaats waar de ketel exact zal worden voorzien. Bovendien zult u ook voor uzelf willen uitmaken of u de ketel in het zicht wil hebben of niet. Ook dit is zeker iets waar u even over zult willen nadenken voordat u uw bestelling plaatst voor een nieuwe elektrische ketel.

Overweeg ook het gebruik van een slimme thermostaat

Bij een elektrische CV ketel kopen is het tegenwoordig ook altijd de moeite waard om te overwegen om gebruik te maken van een slimme thermostaat. Middels een dergelijke thermostaat is het namelijk mogelijk om niet één, maar wel twee verschillende voordelen te kunnen realiseren. In eerste instantie is het op deze manier immers mogelijk om een mooie (extra) besparing op de energiefactuur te realiseren, maar daarnaast kan ook het comfort in huis worden verbeterd. Het mag dan ook duidelijk zijn, bij een elektrische ketel kopen is ook het aanschaffen van een slimme thermostaat absoluut een aanrader om te overwegen.

 

 

Elektrische cv ketel

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler