Op het ogenblik dat mensen een nieuwe investering moeten doen in hun woning spreekt het voor zich dat men daarbij altijd kijkt naar wat nu precies op financieel vlak het interessantst is. Neem nu bijvoorbeeld het moment waarop uw CV ketel stuk is gegaan. Dat is vervelend, maar het is meteen ook het moment waarop u kunt investeren in een beter en vooral zuiniger exemplaar. In het merendeel van de gevallen is het zo dat mensen vandaag de dag op dit vlak de voorkeur geven aan een elektrische CV ketel. Men heeft hier al heel wat positieve zaken over gehoord, maar hoe staat het nu precies met het financieel voordeel dat er aan verbonden is? Daar vertellen we u graag alles over in dit interessante artikel.

U kunt rekenen op een zeer eenvoudige plaatsing

In eerste instantie zullen we even kijken naar de plaatsing van een elektrische CV ketel. De installatie van een elektrisch exemplaar staat er om bekend zeer eenvoudig te kunnen gebeuren. Dit brengt reeds twee concrete voordelen met zich mee:

  • Handige doe-het-zelvers kunnen de plaatsing zelf doen;
  • De beperkte installatieduur houdt de kosten sowieso sterk binnen de perken; 

Voor wat de plaatsing of installatie van een elektrische ketel betreft hoeft er dus sowieso al geen rekening te worden gehouden met een hoge kostprijs. Op dit vlak wordt dan ook reeds duidelijk dat een elektrische CV ketel plaatsen voor iedereen financieel toegankelijk is.

De aankoopprijs is veel toegankelijker dan verschillende alternatieven

Het tweede punt brengt ons uiteraard bij de aankoopprijs van een elektrische CV ketel. Wat dit betreft spreekt het voor zich dat de kosten behoorlijk uiteenlopend kunnen zijn. Voor een basismodel exclusief sanitaire verwarming kunt u rekening houden met een gemiddelde kostprijs van rond de 1.000 euro. Voor een model dat niet alleen verwarmt, maar ook sanitair water opwarmt liggen de kosten uiteraard hoger. Daarbij is de richtprijs gelegen tussen de 4.000 & 6.000 euro. Wanneer u even ons aanbod met elektrische ketels bekijkt zult u kunnen vaststellen dat er tal van verschillende opties in terug te vinden zijn. Even grondig alle mogelijkheden vergelijken kan altijd interessant zijn. Is het voor u niet meteen duidelijk welke elektrische ketel voor u nu precies de interessantste keuze is? Dan is het natuurlijk altijd een mogelijkheid om met ons contact op te nemen. Wij helpen u zeer graag verder.

De onderhoudskosten liggen aanzienlijk lager

Niet alleen de éénmalige kosten waar u bij een elektrische ketel rekening mee moet houden liggen aanzienlijk lager in vergelijking met alternatieven. Wat bovendien ook te denken van de onderhoudskosten? Het onderhouden van een elektrische ketel is in de praktijk veel eenvoudiger. Bovendien geldt ook nog eens dat er geen sprake is van een verplicht onderhoud dat moet worden uitgevoerd. Niet alleen de éénmalige, maar ook de terugkerende kosten zijn bij een ketel op elektriciteit dus duidelijk heel wat interessanter. Het mag dan ook duidelijk zijn, heeft u in uw woning behoeften aan een nieuwe CV ketel? Dan is het altijd een aanrader om te kiezen voor een elektrisch exemplaar. Ook voor mensen met een beperkt budget zoals bijvoorbeeld starters is dit logischerwijs de meest interessante optie van allemaal.

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler