Het is de voorbije jaren een absolute trend gebleken om te investeren in een elektrische ketel. Vroeger was de keuze bij veel mensen voor een ketel op gas al snel gemaakt. Tegenwoordig is dat wel even anders. Het merendeel van de mensen die tegenwoordig een nieuwe verwarmingsketel dienen te kopen kiezen dan ook voor een elektrisch exemplaar. Dat heeft natuurlijk vooral te maken met de interessante voordelen die een dergelijk type ketel met zich meebrengt. Zo kunt u ze bijvoorbeeld overal plaatsen waar u maar wenst. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het immers ook nog eens zo dat u geen aandacht moet spenderen aan het laten uitvoeren van (verplicht) periodiek onderhoud. Deze voordelen zijn u wellicht wel bekend, maar er is meer. In dit artikel gaan we het dan ook specifiek hebben over onder meer het ontbreken van CO2-uitstoot bij elektrische ketels.

Geen sprake van CO2-uitstoot met een elektrische ketel

Indien u de keuze maakt om een standaard CV-ketel op gas te kopen zult u kunnen vaststellen dat deze CO2 uitstoot. Dit is één van de redenen waarom steeds meer mensen de keuze maken om dit type van ketel niet meer te gaan gebruiken. We moeten er namelijk vandaag de dag alles aan doen om de CO2-uitstoot te verminderen. Voor een elektrische ketel geldt uiteraard dat ze geen gas verbrandt. Sterker nog, er vindt zelfs helemaal geen verbranding plaats. Een belangrijk voordeel waar u bij dit type van ketel dan ook op kunt rekenen heeft te maken met het feit dat er voor het verwarmen van de woning dus geen CO2 uitstoot wordt gerealiseerd. Wel is het zo dat u uiteraard ook aandacht zult willen besteden aan de manier waarop de elektriciteit is opgewekt. Dit is namelijk mogelijk op een duurzame manier door middel van bijvoorbeeld hernieuwbare energie, maar het kan ook minder duurzaam zijn. Hoever u hier precies in wenst te gaan is uiteraard geheel aan u.

Geen (grote) verbouwingen nodig voor een elektrische ketel

Indien u er voor kiest om een ketel op gas te gaan plaatsen zijn er heel wat verschillende voorzieningen die voor handen dienen te zijn. Ontbreken dergelijke voorzieningen? Dan heeft dat natuurlijk als gevolg dat er bepaalde verbouwingen gerealiseerd dienen te worden. Dit brengt niet alleen behoorlijk wat overlast, maar ook heel wat kosten met zich mee. Gelukkig kan dit ook anders. Het is in de praktijk dan ook perfect mogelijk om te kiezen voor de plaatsing van een elektrische CV-ketel. Op deze manier zult u kunnen vaststellen dat grote verbouwingen niet langer een vereiste zijn. Concreet is het namelijk zo dat in dit geval:

 

  • De huidige radiatoren gewoon perfect kunnen blijven hangen;
  • Er geen vloerverwarming dient te worden aangelegd;
  • Er geen speciale voorzieningen moeten worden aangelegd;

 

Voor het kunnen plaatsen van een elektrische ketel zijn eigenlijk slechts twee zaken vereist. In eerste instantie moet er natuurlijk voldoende vrije ruimte worden voorzien. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het immers eveneens zo dat alleen maar een stopcontact voldoende is. U dient dus verder geen enkele andere voorziening te voorzien. Dit zorgt er voor dat de plaatsing van een ketel die werkt op elektriciteit heel wat minder overlast met zich meebrengt en uiteraard ook geld kost. De plaatsing kan zelfs vrij eenvoudig zelf gebeuren. Wilt u ook graag kunnen rekenen op deze voordelen? Dan is een elektrische ketel kopen zeker iets voor u!

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler