Wij zijn niet alleen op zoek naar manieren om kosten op de energierekening te besparen, maar ook naar manieren om milieuvriendelijk bezig te zijn. Zo kun je huishoudelijke apparaten die stroom vreten vervangen en je kunt zonnepanelen installeren als je die mogelijkheid hebt. Maar er is nog een apparaat dat zeker de overweging waard is. De warmtepompboiler! Wat een warmtepompboiler is en wat de voordelen zijn, lees je in dit artikel.

Wat is een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is een handig apparaat dat het sanitaire water in je woning kan verwarmen. Denk dan aan de warm watervoorzieningen in de keuken en in de douche. Het apparaat gebruikt de warme lucht om het sanitaire water te verwarmen en op deze manier verbruikt een warmtepompboiler veel minder energie dan bijvoorbeeld een elektrische boiler. Er zijn ook modellen die op warme dagen koude lucht en op koude dagen warme lucht in een bepaalde ruimte kunnen verspreiden.

Minder verbruikskosten

Dat is dus gelijk een voordeel dat we willen toelichten. Een warmtepompboiler verbruikt veel minder energie dan een elektrische boiler en de aanschaf en installatie van een warmtepompboiler kan wel een besparing van 70 procent op de energierekening opleveren! Dat is natuurlijk een flinke winst die je kunt behalen. Daarnaast zijn warmtepompboilers schappelijk geprijsd en zijn deze in de regel niet veel duurder dan elektrische boilers.

Gebruiksvriendelijk en weinig onderhoud nodig

Een warmtepompboiler is enorm gebruiksvriendelijk. Je hebt er feitelijk geen omkijken naar, want het apparaat doet gewoon zijn werk als deze eenmaal geïnstalleerd is. Overigens is die installatie bijna net zo eenvoudig als het gebruik zelf. Natuurlijk is wel het advies om een erkende specialist de installatie te laten doen zodat je zeker weet dat het apparaat correct is aangesloten en ook zijn werk goed doet. Een ander pluspunt is dat een warmtepompboiler nauwelijks onderhoud nodig heeft. En dat scheelt natuurlijk ook in de kosten.

Milieuvriendelijk en stil

Een warmtepompboiler is ook milieuvriendelijk, omdat het apparaat een veel lagere CO₂-uitstoot heeft. En zoals geschreven verbruikt een warmtepompboiler veel minder elektriciteit. Dat ook weer beter voor het milieu is. Daarnaast is een warmtepompboiler stil en maakt deze nauwelijks geluid. Dat is natuurlijk erg prettig. Zeker in vergelijking met een CV ketel of een geiser zorgt een warmtepompboiler op het gebied van geluid voor een verademing!

Geschikt voor grotere huishoudens

Het nadeel van een elektrische boiler is dat je een behoorlijke unit nodig hebt als je genoeg warm water wilt hebben. Bij een warmtepompboiler is dat probleem niet aanwezig. Tenzij je de verkeerde warmtepompboiler koopt. Warmtepompboilers zijn er in formaten die geschikt zijn voor huishoudens tot wel 6 personen! Juist voor huishoudens die meer dan 100 liter warm water per dag verbruiken is de aanschaf van een warmtepompboiler bijna een must!

Premies ontvangen

Ondanks dat de spelregels op het gebied van premies zijn veranderd en dat er vanuit de overheid nog weinig subsidies worden gegeven voor het installeren van milieuvriendelijke en duurzame apparaten, zijn er nog steeds gemeenten die graag investeren in haar inwoners die bereid zijn om milieuvriendelijk apparaten te plaatsen. Het is daarom ook goed om met jouw gemeente contact op te nemen om te kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Dat scheelt namelijk weer in de aanschafkosten van een warmtepompboiler.

Warmtepompboilers

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler