In menig aantal woningen treffen we elektrische radiatoren aan. Ook tegenwoordig is het zo dat er bij het realiseren van een nieuwe woning nog steeds vaak voor deze vorm van verwarming wordt gekozen. Het gebruik van een elektrische radiator als centrale verwarming brengt een niet onaanzienlijk aantal interessante voordelen met zich mee. In het bijzonder kan ze ongelofelijk eenvoudig worden geïnstalleerd. Er dienen dan ook geen buizen te worden ingewerkt in de vloer of in de muren. Bovendien is het zo dat er ook geen schoorsteen of stookruimte is vereist. Tegenwoordig zijn er op de markt zelfs mobiele applicaties terug te vinden welke het mogelijk maken om door middel van uw smartphone de centrale elektrische verwarming aan of uit te schakelen.

Elektrische radiatoren die werken met accumulatie

Wist u dat er nog een ander type van elektrische radiatoren op de markt is terug te vinden? Er bestaan eveneens elektrische radiatoren die werken volgens het zogenaamde accumulatieprincipe. Deze vormen een interessant alternatief voor centrale verwarming die wordt gerealiseerd met klassieke elektrische radiatoren. In het geval van accumulatieverwarming wordt ervoor gekozen om de warmte tijdens de nacht op te slaan en vervolgens geleidelijk aan doorheen de dag af te geven. Op deze manier is het mogelijk om ten volle het (financiële) voordeel van het nachttarief te benutten. Voor deze variant geldt wel dat ze enigszins duurder is in aankoop in vergelijking met het klassieke systeem. Echter is het zo dat het voordeligere nachttarief ervoor kan zorgen dat de verbruikskosten om en bij de 20 procent lager zullen komen te liggen.

Elektrische radiatoren gebruiken als bijverwarming

Gebruikmaken van elektrische radiatoren is ook mogelijk als bijverwarming. Wanneer u dit van plan bent wordt het aangeraden om gebruik te maken van elektrische bijverwarming met een hoog vermogen. Het verbruik waar u bij deze toestellen rekening mee dient te houden ligt aanzienlijk hoger. Daar staat echter tegenover dat het mogelijk is om elke ruimte snel op te warmen. Voor deze soort elektrische verwarming kan ervoor worden gekozen om ze op twee verschillende manieren te plaatsen. Er wordt wat dit betreft een onderscheid gemaakt tussen de onderstaande opties:

  1. U kunt ze ophangen aan de muur;
  2. Het is mogelijk om ze vrijstaand te plaatsen;

Er wordt door deze elektrische verwarmingen een aangename warmte gerealiseerd die gelijkmatig doorheen de ruimte wordt verspreid. Dit alles maakt het in ieder geval duidelijk dat er zowel als hoofdverwarming als bij wijze van bijverwarming gebruik kan worden gemaakt van deze radiatoren.

Zelf plaatsen of de plaatsing toch maar uitbesteden?

Het plaatsen van elektrische verwarmingen gaat in de praktijk gepaard met weinig obstakels. Dat heeft de informatie in dit blogartikel u ongetwijfeld wel duidelijk gemaakt. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk wel zo dat er enige kennis voor is vereist. Een belangrijk punt om rekening mee te houden is wel dat de garantie beperkt kan zijn wanneer u de keuze maakt om ze zelf te plaatsen. In het bijzonder omwille van deze reden wordt er in de praktijk ongelofelijk vaak voor gekozen om de plaatsing van de elektrische verwarming toch maar uit te besteden aan een vakman.

 

1 reacties

dave walrven

dave walrven

kunnen jullie ook de oude cv ketel verwijderen en er een elektrische boiler voor terughangen?

laat een reactie achter

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoe groot moet je elektrische boiler zijn?

Hoe groot moet je elektrische boiler zijn?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler