Er wordt volop gezocht naar wat de beste oplossing is om de energietransitie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Met de energietransitie wordt de overgang bedoeld van een energiesysteem dat functioneert op basis van fossiele energiebronnen naar een systeem dat werkt op duurzame en CO2-neutrale energiebronnen. Zo zien we dat steeds meer huishoudens van het gas af gaan. Maar wat is een goed alternatief? Is dat misschien de elektrische cv-ketel?

De elektrische cv-ketel als duurzaam alternatief

Gezien het bestaande energiesystem voor het grootste deel werkt op fossiele energie, is het hoogtijd dat steeds meer mensen de overstap maken naar een duurzaam alternatief. Heeft u oude cv-ketel op gas het begeven of gaat u een nieuwe woning bouwen? Onderzoek dan eens wat de mogelijkheden zijn op het gebied van elektrische cv-ketels. Daarvoor bent u hier bij elektraboiler.nl op het goede adres. Er bestaan steeds meer elektrische cv-ketels van hoogwaardige kwaliteit, die op een vergelijkbare wijze werken als de bekende cv-ketel op gas. In plaats van de warmtewisselaar, zorgt nu een elektrisch verwarmingselement voor warm water, waarmee uw woning wordt opgewarmd.

Welk prijskaartje hangt er aan een elektrische cv-ketel?

Wanneer u de prijskaartjes ziet van de elektrische cv-ketels zult u aangenaam verrast zijn. Deze ketels zijn namelijk veel goedkoper, dan andere verwarmingsketels. Er zijn wel een aantal andere factoren, die u mee moet nemen in uw overweging om over te stappen van een gasketel naar een elektrische cv. Zo is de aansluiting wel prijziger bij de overstap van gas naar elektriciteit. Een ander punt is dat de verbruikskosten van elektriciteit hoger zijn, dan die van gas of olie. Is het dan toch geen goed idee om een elektrische cv-ketel aan te schaffen binnen het kader van de energietransitie? Of het wel of geen goed idee is, hangt af van uw specifieke situatie. In veel gevallen kan een elektrische cv-ketel een goede gedeeltelijke oplossing zijn.


De elektrische cv-ketel als (gedeeltelijke) oplossing

U wilt natuurlijk niet dat de energiekosten van uw woning de pan uit rijzen. Daarom raden we een elektrische cv-ketel alleen aan als uw huis goed is geïsoleerd. Verder kan een elektrisch verwarmingssysteem uitkomst bieden als u geen warmtepomp kunt installeren of gewoonweg weinig vermogen voor de verwarming nodig hebt, omdat het bijvoorbeeld om een klein woonoppervlak gaat. Hebt u zonnepanelen op het dak in combinatie met een elektrische cv-ketel, dan kunt u de hogere energiekosten hiermee mogelijk dekken. Een van de situaties waarin deze ketel vaak wordt aanbevolen, is voor een vakantiehuisje. Laat u goed informeren door een expert, die ook voor u kan doorrekenen of een elektrische cv-ketel een goede keus is. 

Wat zijn de voordelen?

Een groot voordeel van een elektrische cv-ketel aanschaffen, bijvoorbeeld voor een kleine woning of een vakantiehuisje, is dat deze eenvoudig te installeren is. Daarnaast is deze ketel ook gemakkelijk in gebruik. Er vindt geen verbranding plaats, zoals in het geval van gas, waardoor u niet verplicht jaarlijks uw ketel moet laten controleren door een erkende technicus. Wilt u hier graag meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Elektrische cv ketel

1 reacties

Dick Kuenen

Dick Kuenen

Goedemorgen,
Graag zou ik informatie ontvangen over de Electrische CV Ketel.
Wij zijn toe aan een nieuwe ketel, maar wij willen van het gas af, als het mogelijk is.
Het gaat om een vrijstaande woning van ongeveer 250 vierkante meter, voor een normaal gezin.
De beneden verdieping is geheel voorzien van electrische vloer verwarming.
Wat overblijft is de badkamer ( met bad) 13 vierkante meter voorzien van vloerverwarming en 3 slaapkamers met elk een kleine radiator, die zelden worden gebruikt.
Het huis is super geisoleerd.
We hebben al zonnepanelen, maar nog plek voor ongeveer 12 stuks, zou dit voldoende zijn.
Wat zijn ongeveer de aansluit kosten? is er iemand in onze omgeving?
Ik hoor graag van U.
Met vriendelijke groet.
Dick Kuenen
Hovenstraat 7
7051 CV
Varsseveld
0641760777

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler