Bent u toe aan een nieuwe cv-ketel en overweegt u een elektrische cv-ketel? Dan bent u hier op de juiste plek voor meer informatie. Steeds meer huishoudens kiezen voor een elektrische variant; vaak als deelverwarming of voor een kleinere ruimte. Deze ketels gebruiken elektriciteit om warmte te verspreiden door uw huis via radiatoren en soms ook voor vloerverwarming. Een van de dingen, waar u rekening mee moet houden, is het onderhoud. Daarom gaan we hier in op wat er komt kijken bij het onderhoud van elektrische cv-ketels.

Gezonde lucht in huis met een elektrische cv-ketel

Een van de voordelen van elektrische cv-ketels is de gezonde lucht in huis. Zo is er voor het installeren van deze ketel geen rookkanaal nodig, zoals dat wel nodig is voor een gasketel. Met een elektrische ketel zorgt het verwarmingssysteem niet voor CO2-uitstoot in huis. Omdat dit bij een gasketel wel het geval is, is het bij deze modellen verplicht om hier jaarlijks onderhoud aan te laten plegen. Dit is bij een elektrische ketel niet verplicht, maar we raden u wel aan om dit toch goed elk jaar bij te houden.

Elektrische cv-ketel: welk onderhoud is er nodig?

Om toekomstige problemen te voorkomen en om er zeker van te zijn dat alles nog uitstekend werkt, raden we jaarlijks onderhoud van uw cv-ketel aan. Dit onderhoud zal bestaan uit een grondige inspectie en het reinigen van de ketel. Daarna zal een laatste check plaatsvinden om te zien of alles naar behoren werkt en of er geen onderdelen vervangen hoeven te worden. Bij de inspectie is het essentieel dat eerst de voedingskabel wordt losgemaakt. Op die manier wordt de ketel uitgezet en kan de controle veilig uitgevoerd worden. Alle onderdelen en elektrische bedrading worden nauwkeurig nagelopen.

Het reinigen van de elektrische cv-ketel
Laat het controleren en reinigen van de cv-ketel uitvoeren door een professional. Dit is namelijk een klus die heel voorzichtig moet gebeuren. Alle elementen aan zowel de binnenkant als aan de buitenkant van de beschermkap dienen grondig schoongemaakt te worden. Als vuil en stof zich gaan ophopen, kan dit de goede werking van de elektrische cv-ketel belemmeren. Een professional weet precies wat de belangrijke plekken zijn om schoon te maken en zal tijdens het uitvoeren van deze klus niet per ongeluk een onderdeel beschadigen.

Werkt alles nog naar behoren?

De laatste stap bij de onderhoudsbeurt is checken of de elektrische cv-ketel nog probleemloos werkt. Alle onderdelen zullen stuk voor stuk geverifieerd worden. Blijkt een onderdeel niet optimaal meer te werken? Dan bekijkt de vakman of het mogelijk is om deze te repareren. Anders zal het kapotte onderdeel vervangen moeten worden. Door een elektrische cv van hoogwaardige kwaliteit aan te schaffen, zult u door de jaren heen nauwelijks tegen problemen aanlopen. Let bij de aanschaf altijd goed op de voorwaarden, zoals laagste prijsgarantie, bedenktijd en de duur van de wettelijke garantie.

Altijd een zo laag mogelijke energierekening!

Met een elektrische cv van hoogwaardige kwaliteit en goed onderhoud, zorgt u ervoor dat uw energierekening steeds zo laag mogelijk is. Vergeet niet dat het goed functioneren van uw cv-ketel zich reflecteert op uw energiefactuur. Wat op het eerste gezicht een klein defect of een minimale storing lijkt, kan op de lange duur tot extra hoge energiekosten leiden. Waarom zou u meer betalen dan nodig?!

 

 

Elektrische cv ketel

1 reacties

Jos Oerlemans

Jos Oerlemans

Krijgt men ook subsidie als je de gasketel weg doet en en elektrische combi ketel plaatst, Daar komt dan ook nog een krachtstroom aanleg een groepenkast bij en een inductie kookplaat bij Warmtepomp en wijkverwarming komt er bij mij niet in

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler