Je loopt misschien al langer met het idee rond om een elektrische CV ketel te (laten) installeren, maar je hebt nog geen idee of je daar verstandig aan doet. Waar moet je op letten en wat zijn de voordelen van een elektrische CV ketel? En misschien nog belangrijker: wat zijn de nadelen? In dit blog geven wij vijf tips voor het aanschaffen van een goede elektrische CV ketel.

De reputatie

De reputatie van de elektrische CV ketel is niet al te best. Ondanks dat deze ketels eenvoudig te installeren zijn, zorgen deze ketels voor een torenhoge elektriciteitsrekening terwijl ze ook niet in staat zijn om het volledige huis op te warmen. De reputatie is slechts deels terecht, want nieuwe modellen zijn veel beter en betrouwbaarder dan de modellen die in het verleden werden verkocht. De techniek staat immers niet stil. Ondanks dat klopt het nog steeds dat elektrische CV ketels veel stroom verbruiken.

Huis met zonnepanelen

Dat is ook de eerste tip die we voor je hebben. Mocht je de kans hebben om zonnepanelen te installeren en dat nog niet hebben gedaan, is het een goed moment om zonnepanelen te overwegen. Zeker als je wilt werken met een elektrische CV ketel. Zo kun je namelijk de kosten voor stroom aardig onder controle houden! Heb je geen zonnepanelen of geen kans om deze te installeren? Dan is er nog geen man overboord, maar houdt dan wel rekening met een hogere energierekening.

Oppervlakte van het huis

De tweede tip is om scherp te hebben hoe groot de oppervlakte van je woning is. Voor appartementen en flats is een elektrische CV ketel een uitstekende keuze, maar voor grotere woningen is het misschien niet voldoende om het huis lekker te verwarmen. Hoe groter de oppervlakte des te krachtiger de ketel moet zijn. Een krachtigere ketel betekent ook meer stroomverbruik. Dit is dus wel iets om rekening mee te houden.

Stroomvoorziening

De derde tip heeft betrekking op de stroomvoorziening. Voor minder krachtige elektrische CV ketels is een enkelfasige stroomvoorziening voldoende, maar elektrische CV ketels met een vermogen van 15kW of meer hebben een driefasige stroomvoorziening nodig. Voordat je dus een bestelling plaatst en een afspraak plant om de ketel te laten installeren, is het goed om te controleren of de juiste stroomvoorziening wel aanwezig is.

Leidingen

Daarnaast is het goed om te controleren of de huidige leidingen wel gebruikt kunnen worden. Wanneer de leidingen vervangen of nog aangelegd moeten worden, kan het prijskaartje van een elektrische CV ketel flink oplopen. Zeker wanneer je de leidingen in muren en vloeren wilt laten verwerken. Terwijl je juist een keuze voor een elektrische CV ketel maakt om kosten te besparen.

Plaats van bestemming

De laatste tip heeft betrekking op de ruimte waar de ketel komt te hangen. Is er voldoende ruimte aanwezig en is de stroomvoorziening goed geregeld? Dit zijn zaken die je kunt controleren voordat je met een elektrische CV ketel aan de slag gaat. Ondanks dat deze ketels een stuk compacter zijn is het goed om te controleren dat de ketel geïnstalleerd kan worden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als je de ketel naar de zolder of de kelder hebt gesjouwd en tot de ontdekking komt dat deze niet geplaatst kan worden.

Elektrische cv ketel

1 reacties

Henk Slagter

Henk Slagter

Zou heel graag een deskundige over de vloer hebben. heb 16 zonnepanelen. Overweeg er 16 bij te nemen. Of toch een hybride waterpomp? Wie kan mij adviseren? Hoeft niet gratis.

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler