De gasprijzen schieten omhoog en je wilt ook niet langer meer gebruik maken van een apparaat dat op fossiele brandstoffen werkt. Daarom kan er een keuze worden gemaakt om over te stappen op een ander apparaat, zoals een elektrische CV ketel. Die de CV ketel of de combiketel moet vervangen. Om de kosten op de gasrekening te verlagen en afscheid te nemen van fossiele brandstoffen, zijn al goede redenen om een elektrische CV ketel aan te schaffen. Maar een elektrische CV ketel biedt nog meer voordelen die wij in dit blog behandelen.

Onderhoudsvrij

Het (laten) installeren van een elektrische CV ketel zorgt er eigenlijk voor dat je een onderhoudsvrij apparaat hebt staan of hangen. Met als voordeel dat je geen jaarlijkse kosten meer hebt om de ketel door een specialist te laten nakijken en te reinigen. Dat wil niet zeggen dat je geen onderhoud hoeft te verrichten. Het is altijd te adviseren om een ketel periodiek te laten controleren. Op de werking en of deze nog wel doet waarvoor het bestemd is.

Geen kans op koolmonoxidevergiftiging

Door een onvolledige verbranding van bijvoorbeeld gas kan er koolmonoxide vrijkomen. Koolmonoxide is een giftig, kleurloos en geurloos gas dat zich in huis kan opstapelen. Mensen kunnen er erg ziek van worden en er zelfs aan overlijden. Een koolmonoxidevergiftiging is levensgevaarlijk en dat gevaar neem je weg door een elektrische CV ketel te plaatsen. Een elektrische CV ketel heeft immers niets met gas te maken. Zo slaap je een stuk rustiger en je bent ook niet verplicht om koolmonoxidemelders te plaatsen.

Perfect voor kleinere ruimtes en appartementen

Een CV ketel kan behoorlijk wat ruimte in beslag nemen en vooral in kleinere woningen en appartementen wil je eigenlijk zoveel mogelijk ruimte besparen. Een elektrische CV ketel is veel compacter dan een CV ketel of een combiketel en kun je dus ook makkelijker plaatsen. De elektrische CV ketel is ook meer dan voldoende om kleinere ruimtes en appartementen te verwarmen.

Goedkoper

Een elektrische CV ketel is goedkoper in de aanschaf en je hebt nauwelijks onderhoudskosten. Ook de torenhoge gasrekening verdwijnt. Maar de energierekening voor stroom loopt op. De ketel gebruikt immers elektriciteit om zijn werk te kunnen doen. Gezien het feit de tarieven voor stroom ook niet misselijk zijn is het wel goed om een goede berekening te maken of een elektrische CV ketel daadwerkelijk goedkoper in verbruik is. Het kan namelijk ook duurder uitvallen en dan verdwijnt de besparing die je hebt gedaan door een elektrische CV ketel aan te schaffen als sneeuw voor de zon. Voor gebruikers die stroom opwekken door middel van zonnepanelen is een elektrische CV ketel wel zeer interessant.

Geen lawaai

Een elektrische CV ketel is ook veel stiller. Er is namelijk geen ventilator of een compressor aanwezig dat geluid kan maken. Een elektrische CV ketel is stil en daar heb je dus geen last van. Rust in huis! Terwijl de ketel wel het water opwarmt en ervoor zorgt dat je de kachel kunt opdraaien.

Elektrische cv ketel

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler