Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt en een elektrische CV ketel laten installeren. Je bent van het gas af en je kunt met behulp van een veilige ketel het huis verwarmen. Toch zie je dat de kosten van de energierekening nauwelijks daalt en dat je eigenlijk geen geld bespaart. Dat is natuurlijk heel vervelend en ook niet het doel geweest van het vervangen van de CV ketel. Maar er zijn veel meer zaken die je kunt en misschien wel moet doen voordat je echt kosten kunt gaan besparen. In dit artikel geven wij een aantal voorzetjes.

Isoleren, isoleren en nog eens isoleren

Het is misschien wel de open deur die we intrappen, maar het is vrij logisch om je huis goed te isoleren. Door een goede isolatie blijft de warmte in huis hangen en hoef je dus minder te stoken. Door minder te stoken hoeft een CV ketel ook niet hard te werken. Dus hier kun je flink mee besparen. Denk aan massieve muurisolatie, spouwmuurisolatie, dubbele beglazing en natuurlijk het afdekking van kieren en gaten. Met tochtstrips bij deuren en ramen kun je al een hoop euro’s op jaarbasis besparen. En wat te denken van het isoleren van leidingen? Leidingen kunnen warmte laten ontsnappen en door deze goed te isoleren gaat de warmte die je goed kunt gebruiken dus niet verloren!

De slimme thermostaat

Nu je toch geld aan het uitgeven bent kun je er beter voor kiezen om het gelijk goed te doen. Een standaard thermostaat is prima en doet zijn werk, maar een slimme thermostaat heeft net even iets meer te bieden. Ondanks dat een slimme thermostaat in de aanschaf iets duurder is. Een slimme thermostaat heb je binnen no time terugverdiend, want met behulp van een app krijg je grip op je verbruik en kies je de juiste momenten om je huis te verwarmen. Je kunt ook tijdschema’s instellen en je kunt met bepaalde modellen ervoor kiezen dat de thermostaat weersomstandigheden en het klimaat meeneemt in de overweging om wel of niet het huis te verwarmen. Ben je na vertrek van huis vergeten om de verwarming uit te zetten? Geen probleem! Log eventjes in via de app en zet je verwarming alsnog uit. Ideaal, toch?

Energieslurpende apparaten vervangen

Een elektrische CV ketel verlaagd de kosten voor het gas, maar verhoogd de kosten voor de elektriciteit. Vandaag de dag is elektriciteit vrijwel net zo duur als gas en je doel is om op je energierekening te besparen. Wanneer je voor een slimme meter kiest kun je precies zien welke apparaten binnen jouw huishouden de energieslurpers zijn. Heb jij nog een koelkast met een energielabel B staan? Dan is het misschien goed om te investeren in een nieuwe koelkast met een energielabel A++ of A+++. Dit kan echt tientallen euro’s op jaarbasis schelen. Dit geldt ook voor televisies, wasmachines, drogers, koffiezetters, computers, laptops, telefoonladers en vrijwel alle apparaten die op stand-by kunnen of continu op het stroom zijn aangesloten.

Elektrische cv ketel

2 reacties

Ghassan Alkhatib

Ghassan Alkhatib

Tele 0611686728’
Unescostraat 102, Heerlen

Ghassan Alkhatib

Ghassan Alkhatib

Ik zou graag willen weten wat en hoe kan ik omschakeling maken van gas naar electrics verwarming en douchen.
Graag wat informatie eerst

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler