Bij de aanschaf van een elektrische CV ketel is er natuurlijk de grote vraag of je wel een goede beslissing neemt. Ondanks dat een elektrische CV ketel eenvoudig aan te sluiten is, is het altijd verstandig om een specialist in te schakelen. Waarom? Dat vertellen wij je in dit blog.

Advies inwinnen

Je kunt met de informatie die je op het internet kunt vinden al bepalen welke elektrische CV ketel je het beste kunt kopen, waar je op moet letten als je een elektrische CV ketel koopt en of het überhaupt wel mogelijk is dat je in jouw woning een ketel kunt plaatsen. Toch is het slim om eerst een specialist te raadplegen voordat je een keuze maakt. Een specialist weet immers veel meer van een elektrische CV ketel en kan gericht advies geven over of je wel de juiste keuze maakt of dat je beter voor een alternatief kunt kiezen.

Bang voor verkoopverhalen

Verkopers zijn niet altijd de populairste figuren, omdat je als consument bang bent dat je iets krijgt waar je helemaal niet om gevraagd hebt. Een verkoper moet immers ook zoveel mogelijk geld verdienen. Bij elektrische CV ketels is er dan ook niet echt sprake van een verkoper, maar een adviseur. Of een installateur die zowel de adviserende als uitvoerende rol op zich neemt. Een installateur van CV ketels heeft veel meer baat bij goed advies en dat klanten krijgen wat ze vragen. Zo blijven klanten terugkeren en zal de klant geneigd zijn om na de levensduur van een CV ketel een nieuw product bij dezelfde aanbieder aan te schaffen.

Offertetraject

Tijdens het adviesgesprek met een specialist is er ook vaak sprake van het offertetraject. Waarin de adviseur/specialist ook een aanbieding doet. Hierbij houdt hij of zij rekening met alle zaken die bij een plaatsing en installatie van een elektrische CV ketel komen kijken. Van het kleinste moertje tot aan de ketel zelf. Vaak komen er zaken naar boven waar je zelf nog niet aan gedacht hebt. Daarom is het goed om ook een specialist in te schakelen. Die precies weet wat je nodig hebt en ook een duidelijk beeld kan schetsen van hoeveel het plaatsen en het installeren van een elektrische CV ketel uiteindelijk kost.

Installatie op locatie

Oké. Je hebt advies gekregen en een mooi voorstel ontvangen. Nu is het een kwestie van akkoord geven, de rekening betalen en een afspraak inplannen om de ketel te laten plaatsen en te installeren. Voor een ervaren installateur is dit een kwestie van een aantal minuten. Het plaatsen en ophangen van de ketel duurt eigenlijk langer dan het aansluiten en het afstellen. Het is dus zo gepiept.

Je hoeft ook niet bang te zijn dat een CV ketel niet goed is aangesloten en dus ook niet goed functioneert. Wanneer je het zelf doet en je geen specialist bent, is het moeilijk in te schatten of je het wel helemaal correct hebt gedaan. Nog een reden dus om het gewoon aan een erkende specialist over te laten.

 

 

2 reacties

Frederik tapperwijn

Frederik tapperwijn

Graag wt meer info eventueel offerte
Bvd frederik Tapperwijn
Mob: 0612079522

sing

sing

ik wil Masterwat 8kw cv ketel kopen en een Masterwat 100l boiler. Instaleer jullie het ook. moet ik mijn meterkast veranderen. ijn naam is sing mijn tel 0613451610 in Barendrecht.

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler