We kunnen tal van verschillende redenen aanhalen waarom het kopen van een elektrische CV ketel de moeite waard kan zijn om te overwegen. In eerste instantie zijn er de praktische voordelen waar u bij dit type van ketel op kunt rekenen. Ondanks het feit dat deze praktische voordelen voor veel mensen zeer interessant en belangrijk zijn wegen toch hoofdzakelijk de financiële voordelen het meeste door. In vergelijking met bijvoorbeeld een gasketel is het met een elektrisch exemplaar dan ook op verschillende manieren mogelijk om een besparing te realiseren. Bent u ook benieuwd naar deze mogelijkheden? Dan is het zeker interessant om u te verdiepen in de onderstaande informatie.

De éénmalige investeringskost is behoorlijk toegankelijk

Laat ons om te beginnen even kijken naar de éénmalige kost die moet worden betaald voor het kopen van de elektrische CV ketel. Wat deze prijs betreft zult u kunnen vaststellen dat ze erg toegankelijk is. Dit betekent dat het eigenlijk binnen ieders budget wel mogelijk is om een dergelijke ketel aan te schaffen. De éénmalige kosten waar u rekening mee kunt houden zijn concreet:

  1. Een gemiddelde prijs van rond de 1.000 euro voor een basismodel;
  2. Een gemiddelde prijs van tussen de 4.000 & 6.000 euro voor een geavanceerder model;

Belangrijk om rekening mee te houden is dat de prijs van de eerste elektrische ketel er één is exclusief sanitaire verwarming. Voor een model welke niet alleen in staat is om te verwarmen, maar ook bijvoorbeeld het sanitair water kan opwarmen geldt dat de aankoopprijs natuurlijk een stuk hoger is gelegen. Ook dan blijft de ketel met een aankoopprijs van tussen de 4.000 & 6.000 euro betaalbaar. Dit is dus alvast een eerste financieel voordeel waar u op kunt rekenen.

Er moeten geen kosten voor periodiek onderhoud worden betaald

Indien u de keuze maakt om bijvoorbeeld een gasketel aan te schaffen zult u daarbij rekening moeten houden met bepaalde periodieke kosten die gemaakt dienen te worden. In eerste instantie zijn deze kosten natuurlijk vrij betaalbaar, maar wanneer u ze over een lange(re) termijn bij elkaar gaat optellen zult u al snel tot de conclusie komen dat ze behoorlijk kunnen doorwegen in uw financiële situatie. Dergelijke onderhoudskosten zijn er niet wanneer u kiest voor de plaatsing van een elektrische ketel. Het spreekt voor zich dat dit overigens niet alleen een financieel, maar ook zeker een praktisch voordeel met zich meebrengt. Ook dit is dus zeker en vast heel interessant te noemen.

U kunt overwegen om de plaatsing van uw ketel zelf te doen

Bij een elektrische CV ketel kopen kunt u de plaatsing op twee verschillende manieren realiseren. In eerste instantie spreekt het voor zich dat veel mensen de plaatsing uitbesteden aan een ervaren vakman. Dat is zeker een mogelijkheid, alleen brengt dit wat extra kosten met zich mee. In vergelijking met andere soorten ketels is het echter zo dat u deze ook gewoon zelf kunt plaatsen. Dit geldt niet in het minst voor de handige doe-het-zelvers. Zij zullen wellicht maar weinig problemen ondervinden met het plaatsen van deze ketel. Ook voor wat de plaatsing van deze ketel betreft spreekt het dan ook voor zich dat u zeker kunt rekenen op een (extra) financieel voordeel.

 

Elektrische cv ketel

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler