Op het ogenblik dat u er voor kiest om een CV ketel aan te kopen dient u er rekening mee te houden dat er in bepaalde gevallen een periodiek onderhoud is vereist. Veel mensen die bijvoorbeeld voor het eerst in hun leven een dergelijke ketel aankopen zijn zich hier niet van bewust. Dit is één van de voornaamste redenen waarom heel wat gezinnen door de jaren heen de keuze hebben gemaakt om over te stappen naar een elektrisch exemplaar. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een CV ketel op gas geldt namelijk voor een elektrische ketel  dat er geen periodiek onderhoud is vereist. Zou u hier graag meer over te weten willen komen? Verdiep u dan beslist even in de informatie hier op deze pagina.

Wanneer is periodiek onderhoud bij een CV ketel vereist?

Zoals de inleiding reeds laat vermoeden is één van de voordelen van een elektrische CV ketel kopen dat u geen rekening moet houden met een verplicht periodiek onderhoud. Zo’n verplichting geldt in de praktijk wel voor de volgende CV-ketels:

  1. Centrale verwarming op stookolie;
  2. Centrale verwarming op gas;
  3. Centrale verwarming op vaste brandstof;

Ondanks het feit dat er voor al deze verschillende CV-ketels dus geldt dat ze onderworpen zijn aan een verplicht onderhoud is het wel zo dat de regels die hiervoor gelden sterk verschillend kunnen zijn. Neem nu bijvoorbeeld centrale verwarming op gas. Bij installaties die beschikken over een vermogen van meer dan 100 kW dient u een verplicht ketel onderhoud te laten uitvoeren elke vier jaar. Een gelijkaardige verplichting geldt voor verwarmingsinstallaties op vaste brandstof van tussen de 20 en 100 kW. Is er sprake van een verwarmingsinstallatie op gas met een vermogen van minder dan 100 kW? Dan geldt er daarvoor geen onderhoudsplicht.

Hoeveel bedragen de kosten voor het periodiek onderhoud van een CV ketel?

Bent u genoodzaakt om een periodiek onderhoud uit te voeren voor de CV ketel waar jij over beschikt? Dan brengt dat niet alleen praktische, maar ook financiële zorgen met zich mee. U kunt daarbij rekening houden op de onderstaande, gemiddelde kosten:

  • Een prijs van tussen de 100 & 175 euro voor een gasketel;
  • Een prijs van tussen de 150 & 250 euro voor een stookolieketel;

Is er sprake van een verwarmingsketel op vaste brandstof? Dan bedraagt de gemiddelde kostprijs doorgaans tussen de 125 & 200 euro. Heeft u er voor gekozen om over te gaan tot het aankopen van een elektrische ketel? Dan hoeft u dus helemaal geen rekening te houden met een periodiek onderhoud. Ook deze kosten hoeven dan dus helemaal niet te worden betaald.

Nog een extra reden om te kiezen voor een elektrische ketel

Bent u nog aan het twijfelen tussen een CV ketel die werkt op elektriciteit of een exemplaar die werkt op gas? Dan is ook de noodzaak tot het laten uitvoeren van periodiek onderhoud zeker iets waar u rekening mee zult willen houden. Het spreekt bovendien voor zich dat u ook altijd aandacht zult willen besteden aan de extra kosten die dit met zich meebrengt. Kiest u uiteindelijk voor een elektrische CV ketel kopen? Dan zult u kunnen vaststellen dat er van vereist periodiek onderhoud en de bijkomende kosten helemaal geen sprake zal zijn.

Elektrische cv ketel

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler