Op een bepaald ogenblik zal uw oude, trouwe CV ketel het voor bekeken houden. Op dat ogenblik spreekt het voor zich dat u op zoek zult moeten gaan naar een nieuw exemplaar. Daarbij is het van belang om u de vraag te stellen welk exemplaar nu precies met het oog op de toekomst de meest interessante keuze is. Het antwoord op deze vraag is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. Daarbij moet er niet alleen aandacht worden besteed aan de praktische eigenschappen van een CV ketel, maar dient er ook rekening te worden gehouden met de financiële kant van de zaak. In dit blogartikel gaan we het specifiek hebben over het feit of een elektrische CV ketel in de praktijk kan worden bestempeld als een goede investering of niet.

Waarom investeren steeds meer mensen in een elektrische CV ketel?

Er kan worden vastgesteld dat heel wat mensen tegenwoordig bij het kopen van een nieuwe CV ketel daarvoor in het bijzonder kijken in de richting van een elektrisch exemplaar. De tijd dat iedereen er dan ook min of meer blind voor koos om een CV ketel op gas te kopen behoort dan ook met zekerheid tot het verleden. Er zijn verschillende zaken die hiertoe hebben geleid. In eerste instantie zijn er uiteraard de praktische voordelen van een elektrische CV ketel. Laat ons op dit vlak bijvoorbeeld allereerst even kijken naar de installatie van een dergelijke ketel. Voor wat de installatie betreft moet er in vergelijking met een ketel op gas aanzienlijk minder worden voorzien.

Bij een gasketel bent u altijd gebonden aan een select aantal plaatsen in de woning. Dit niet in het minst omdat de gasvoorzieningen op de plaats in kwestie aanwezig dienen te zijn. Dat geldt niet voor de plaatsing van een elektrische CV ketel. Dit type ketel kunt u in principe overal neerzetten zolang er maar voldoende plaats beschikbaar is. Let wel, het is eveneens van belang om er rekening mee te houden dat er een stopcontact voor handen dient te zijn. Dat zal in het merendeel van de gevallen echter niet zo’n groot probleem zijn. Een extra voordeel heeft te maken met het feit dat de installatie van een CV ketel als deze zeer eenvoudig is. Een beetje een handige doe-het-zelver zal er dan ook wellicht helemaal geen moeite mee hebben om deze zelf te plaatsen.

Ervaar de financiële voordelen, ook op lange termijn

De aankoopprijs van een elektrische CV ketel hoeft vandaag de dag zeker geen obstakel meer te vormen. Het feit dat u de ketel bovendien mogelijks zelf kunt plaatsen brengt zelfs nog een extra financieel voordeel met zich mee dat u meteen kunt benutten. Dit is echter nog lang niet alles. Wat namelijk ook te denken van de kosten die u kunt besparen over de middellange tot lange termijn?

Voor met name een gasketel geldt bijvoorbeeld dat er op periodieke basis bepaalde kosten voor dienen te worden gemaakt omwille van het wettelijk verplichte onderhoud. Dat onderhoud heeft u niet wanneer u kiest voor een elektrische ketel. In eerste instantie lijkt dit misschien niet zo’n groot verschil, maar op termijn kan dat verschil best behoorlijk in de boeken lopen. Gezien over de middellange tot lange termijn brengt een elektrische CV ketel kopen dus zeker en vast de nodige financiële voordelen met zich mee. Ze zou dan ook beslist gezien kunnen worden als een potentieel interessante investering voor de lange(re) termijn.

Elektrische cv ketel

laat een reactie achter

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoe groot moet je elektrische boiler zijn?

Hoe groot moet je elektrische boiler zijn?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler