De populariteit van elektrische boilers is door de jaren heen aanzienlijk gegroeid. Dat hoeft ook niet te verbazen, want de keuze voor een boiler die werkt op elektriciteit brengt een behoorlijk aantal interessante voordelen met zich mee. In eerste instantie kan ze bijvoorbeeld overal in de woning worden geplaatst. Daarnaast valt ook meteen op dat u voor het aanschaffen van een elektrische boiler lang niet altijd een aanzienlijke investering hoeft te doen, in tegendeel. Overweegt u ook om over te gaan tot het kopen van een elektrische boiler, maar wilt u eerst nog even ontdekken welke voordelen er nu exact allemaal aan verbonden zijn? Dat is precies wat we u in dit blogartikel gaan vertellen!

De installatie van een elektrische boiler is erg eenvoudig

In eerste instantie geldt voor elektrische boilers dat er geen sprake is van een complexe installatie, in tegendeel. Elektrische boilers kunnen dan ook in alle eenvoud worden geïnstalleerd. Het enige wat er hiervoor is vereist is een elektriciteitsaansluiting. Het spreekt voor zich dat u niet over een gasaansluiting dient te beschikken. Nog een ander voordeel heeft betrekking tot het feit dat er geen rookgasafvoer is vereist. Het mag dan ook duidelijk zijn, op vlak van installatie hoeft u zich bij elektrische boilers dus nergens zorgen om te maken.

Een elektrische boiler is erg eenvoudig te gebruiken

Niet alleen de installatie van elektrische boilers verloopt zeer eenvoudig. Dit geldt ook voor het gebruik er van. Elektrische boilers voorzien u dan ook in de praktijk niet alleen snel van warm water, daarnaast zorgen ze er ook nog eens voor dat het water langdurig warm blijft. Wanneer u er voor zorgt dat uw elektrische boiler over voldoende capaciteit beschikt zult u bovendien ook kunnen vaststellen dat ze meerdere tappunten tegelijkertijd kan opwarmen. Beschikt u over een kokend water kraan in uw woning? Dan zult u kunnen vaststellen dat de combinatie met een elektrische boiler er echt eentje is die al uw verwachtingen zal weten in te lossen.

Elektrische boilers zijn financieel interessant

Misschien wel nog één van de belangrijkste voordelen welke zijn verbonden aan elektrische boilers is terug te vinden in het financiële aspect. Een elektrische boiler kan bijvoorbeeld niet alleen worden aangekocht tegen een scherpe prijs, bovendien is het ook nog eens zo dat ze zuinig zijn in gebruik. Dat lage verbruik kan er in de praktijk voor zorgen dat u een meer dan behoorlijke besparing kunt realiseren op uw energiefactuur. Let wel, het spreekt voor zich dat de zuinigheid van elektrische boilers in de praktijk sterke verschillen kan vertonen.

Elektrische boilers zijn verkrijgbaar met een uiteenlopende capaciteit

Last but not least spreekt het voor zich dat het kopen van een elektrische boiler in de praktijk ook altijd kan gebeuren met een capaciteit naar keuze. Dit betekent concreet dat u bijvoorbeeld kunt kiezen voor 50 of 80 liter boilers, maar dat ook 100 liter boilers tot de mogelijkheden behoren. Aan welke capaciteit u precies nood heeft is uiteraard volledig afhankelijk van uw persoonlijke eisen en de gezinssituatie. Denk over de capaciteit in ieder geval wel goed na. Het laatste wat u wilt is namelijk om in de praktijk geconfronteerd te worden met een elektrische boiler die u niet voldoende warm water kan leveren.

 

Elektrische boiler

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler