Het spreekt voor zich dat er door de jaren heen menig aantal verschillende soorten elektrische boilers op de markt zijn verschenen. Bij de ontwikkeling van nieuwe boilers werd er in het bijzonder rekening gehouden met zaken zoals het gebruiksgemak en natuurlijk ook het verbruik. Neem nu bijvoorbeeld de slimme elektrische boilers. Voor deze boilers geldt bijvoorbeeld dat ze in de praktijk veelal beschikken over een internetverbinding waardoor ze perfect kunnen functioneren met geavanceerde meet- en controlesystemen. Overweegt u ook het aanschaffen van een nieuwe, elektrische boiler en stelt u zich de vraag of een slimme uitvoering nu voor u al dan niet een interessante keuze kan zijn? Dan is het zonder meer de moeite waard om u even te verdiepen in de informatie in dit interessante blogartikel.

Voorzien van geavanceerde meet- en controlesystemen

In eerste instantie kunt u er op rekenen dat u door het aanschaffen van een slimme, elektrische boiler niet zelf meer uw verbruik moet gaan berekenen. Zoals in de inleiding reeds duidelijk gemaakt zijn slimme, elektrische boilers in de praktijk altijd uitgerust met een internetverbinding. Deze zorgt er voor dat er door middel van geavanceerde meet- en controlesystemen een nauwkeurige meting van zowel het energie- als waterverbruik kan worden gerealiseerd. In principe kan er worden gesteld dat slimme, elektrische boilers op twee verschillende manieren duurzaam zijn, namelijk:

 

  1. De slimme boiler analyseert het waterverbruik;
  2. Het opwarmen van het water wordt aangepast aan het verbruik;

 

Voor traditionele elektrische boilers geldt dat ze 's nachts het water opwarmen waarna de boiler dus doorheen de dag leeg kan raken. Voor een smart boiler geldt echter dat ze het verbruik in het oog houdt waardoor er tussendoor kan worden opgewarmd. Dit is in de praktijk veel energiezuiniger. Het water wordt namelijk uitsluitend opgewarmd op het moment dat, dat echt nodig is. Bovendien zorgt de slimme boiler er voor dat het water wordt opgewarmd naargelang de daadwerkelijke vraag in plaats van elke nacht het volledige watervat op te warmen. Dit kan u op termijn een behoorlijk bedrag aan verbruik uitsparen.

De combinatie van slimme elektrische boilers en hernieuwbare energie

Naast bovenstaande kan er in de praktijk ook worden vastgesteld dat het mogelijk is om smart boilers te combineren met zonne- en windenergie. Door deze combinatie kan er voor worden gezorgd dat het water op een nog duurzamere wijze kan worden verwarmd. Door smart boilers wordt er in de praktijk gebruik gemaakt van het overaanbod aan groene energie dat zich op het elektriciteitsnet bevindt. Door tijdens de dag te verwarmen zijn smart boilers in staat om de overschotten aan duurzame energie te benutten voor het duurzaam verwarmen van het water. Dit helpt niet alleen u, maar eigenlijk het volledige elektriciteitsnet een stapje vooruit.

Aan te sturen met smartphone-apps

Last but not least spreekt het voor zich dat slimme elektrische boilers ook aangestuurd kunnen worden met behulp van een smartphone-app. Deze app zorgt er niet alleen voor dat u een goed inzicht krijgt in uw energieverbruik, maar tegelijkertijd ook in de energiebesparing die kan worden gerealiseerd. Bovendien is het vaak mogelijk om met behulp van zo'n applicatie timers in te stellen. Dit bijvoorbeeld voor het bad en de douche. Ook het aan- en uitschakelen van de elektrische boiler vanop afstand behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Tot slot spreekt het voor zich dat smart boilers ook verkrijgbaar zijn in tal van verschillende capaciteiten. Wenst u 80 liter boilers of eerder 100 liter boilers te kopen? Het behoort in de praktijk allemaal tot de mogelijkheden!

Elektrische boiler

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler