Wanneer u een blik werpt op het assortiment met elektrische boilers op de markt zult u kunnen vaststellen dat deze verkrijgbaar zijn in tal van verschillende capaciteiten. We maken op dit vlak onder meer een onderscheid tussen 50 liter boilers, 80 liter boilers en 100 liter boilers. Uiteraard spreekt het voor zich dat er ook nog andere mogelijkheden bestaan. Er kan worden vastgesteld dat heel wat mensen er voor kiezen om in hun woning gebruik te maken van een boiler van 80 liter. Tegelijkertijd is het echter ook zo dat menig aantal mensen zich de vraag stellen of een dergelijke boiler voor hun situatie wel echt voldoende is of niet. Bent u één van deze mensen? Dan zal de inhoud van dit blogartikel voor u bijzonder interessant zijn!

Hoeveel warm water kunnen 80 liter boilers opleveren?

Op het ogenblik dat u de keuze maakt om één van de verschillende 80 liter boilers op de markt aan te kopen zult u kunnen vaststellen dat u daarmee over een niet onaanzienlijke hoeveelheid aan warm water zal komen te beschikken. Veel mensen gaan er foutief van uit dat 80 liter boilers slechts voor 80 liter aan warm water kunnen leveren. Dat is uiteraard niet juist. Er dient namelijk rekening mee te worden gehouden dat het warme water nog wordt ingemengd met koud water. Dit zorgt er voor dat 80 liter boilers in de praktijk zo'n slordige 195 liter aan warm water op kunnen leveren nadat ze zijn gemengd met koud water.

Geniet van een lekker warme douche met een 80 liter boiler

Zijn 80 liter boilers nu al dan niet geschikt om een lekker lange, warme douche mee te nemen? U moet er op dit vlak rekening mee houden dat een gemiddelde douche zo'n 8 minuten in beslag neemt. Bovendien kunt u er ook rekening mee houden dat deze in totaliteit zorgt voor een waterverbruik van tussen de 80 en de 90 liter. Dit zorgt er voor dat 80 liter boilers in de praktijk meer dan voldoende geschikt zijn om steeds weer te kunnen genieten van een deugddoende, lekker warme douche.

Waar aandacht aan besteden bij een 80 liter boiler kopen?

Bent u ook van plan om uit het riante aanbod met elektrische boilers op de markt te kiezen voor een exemplaar met een capaciteit van 80 liter? In dat geval zijn er nog verschillende zaken waar u extra bij stil zult willen blijven staan. Concreet gaat het hierbij onder meer om de aandachtspunten zoals hieronder aangegeven:

 

  1. Hoe energiezuinig is de elektrische boiler van uw keuze?
  2. Wenst u een horizontale of een verticale boiler aan te kopen?
  3. Heeft u een voorkeur voor een specifiek merk van boiler?
  4. Moet de boiler over speciale eigenschappen beschikken of niet?

 

Voor alle soorten elektrische boilers op de markt en dus zeker ook voor deze exemplaren met een capaciteit van 80 liter geldt dat ze in ongelofelijk veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Probeer dan ook altijd voordat je daadwerkelijk tot aankoop over gaat steeds grondig het volledige aanbod te bekijken. Door vervolgens de diverse 80 liter boilers af te toetsen met de vooropgestelde eisen is het mogelijk om uiteindelijk precies die boiler in huis te halen die al uw verwachtingen zal weten in te lossen.

Elektrische boiler

1 reacties

Harry Sietsma

Harry Sietsma

Hallo. Jullie komen 9 november bij ons de elektrische AT combi cv ketel 6kw installeren plus een 80 liter boiler.
Is het ook een mogelijkheid om een horizontale boiler van 80 liter te plaatsen zodat deze boven de elektrische ketel kan komen te hangen zodat er beneden nog genoeg ruimte overblijft voor een boekenkast voor mijn dochter. Ze heeft alle ruimte nodig zegt ze.
MVG Harry

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler