De unieke voordelen waar u op kunt rekenen bij het plaatsen van een elektrische boiler hebben er voor gezorgd dat steeds meer mensen geen ander type boiler in hun woning meer willen plaatsen. Dat spreekt voor zich. Eén van de belangrijkste voordelen is dat u over veel meer vrijheid beschikt voor wat de plaatsing van een elektrische boiler betreft. Bij andere type boilers is dat heel wat minder het geval. Is het voor u toch nog niet helemaal duidelijk waar in huis u nu het best uw elektrische boiler kunt plaatsen? Dan kan de informatie in dit blogartikel u ongetwijfeld helpen bij het maken van de juiste keuze.

Wat heeft u nodig om een elektrische boiler te kunnen plaatsen?

Is het voor u niet meteen duidelijk waar u in uw woning elektrische boilers kunt voorzien? In dat geval is het in eerste instantie van belang om na te gaan welke zaken er precies op de plaats van de boiler zijn vereist. Op dit vlak moet u in ieder geval denken aan het volgende: 

  1. Stroom voor het aansluiten van de boiler;
  2. Wateraanvoer; 

Zijn de bovenstaande twee zaken op verschillende plaatsen in uw woning aanwezig? Dan lenen al deze verschillende plaatsen zich voor het plaatsen van uw elektrische boiler. Het mag duidelijk zijn dat dit heel wat eenvoudiger is dan het plaatsen van een boiler op gas. Dit is ook één van de redenen waarom de plaatsing van elektrische boilers in de praktijk erg vaak wordt gedaan door handige doe-het-zelvers. Eigenlijk heeft het immers niet veel voeten in de aarde.

Hou rekening met de locatie van het tappunt

Ondanks het feit dat elektrische boilers dus eigenlijk overal geplaatst kunnen worden waar stroom en wateraanvoer voor handen zijn spreekt het voor zich dat u ook nog met een aantal andere factoren rekening zult willen houden. Voor de meeste mensen is het bijvoorbeeld erg belangrijk dat ze de kosten van hun energiefactuur zoveel mogelijk binnen de perken kunnen houden. Geldt dat ook voor u? Dan is het altijd een goed idee om uw elektrische boiler zo dicht mogelijk tegen de tappunten te plaatsen. Alleen op deze manier wordt namelijk voorkomen dat er erg veel warmte verloren kan gaan via de leidingen. Ook dit is dus zeker en vast iets waar u even de nodige aandacht aan zult willen besteden.

Controleer of de beschikbare ruimte voldoende is

De kans is groot dat er in uw woning meerdere locaties terug te vinden zullen zijn waar het mogelijk is om een elektrische boiler te kunnen plaatsen. Om als het ware een extra filter toe te kunnen passen voor deze locaties is het ook altijd interessant om stil te blijven staan bij de afmetingen van de boiler waar u gebruik van gaat maken. Het is algemeen bekend dat elektrische boilers verkrijgbaar zijn in tal van verschillende capaciteiten. Dit betekent onder meer dat u in de praktijk kunt kiezen voor opties zoals: 

Ook exemplaren die nog groter zijn dan bovenstaande behoren tot de mogelijkheden. De plaats waar u, uw elektrische boiler zult gaan plaatsen zal dus in de praktijk hoe dan ook deels worden gebaseerd op de omvang waarover ze beschikt. Het spreekt namelijk voor zich dat 50 liter boilers op meer plaatsen voorzien kunnen worden dan 100 liter exemplaren. In ieder geval, gaat u in uw woning gebruikmaken van een elektrische boiler? Hou dan beslist rekening met de informatie zoals aangegeven hier in dit blogartikel! 

 

Elektrische boiler

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler