Vroeger was het zo dat het merendeel van de mensen er eigenlijk standaard voor kozen om gebruik te maken van een gasketel in hun woning. Men nam er de nadelen die aan dit type van ketel verbonden zijn dan ook graag bij. Tegenwoordig is dat wel even anders. Dit is het gevolg van het feit dat we ons er nu steeds beter van bewust zijn dat een elektrische CV ketel kopen veel interessantere voordelen met zich meebrengt. Het kopen van een dergelijke ketel levert u dan ook niet alleen maar financiële, maar bovendien ook praktische voordelen op. Wilt u graag ook ontdekken wat een elektrische CV ketel kopen nu precies tot een interessante investering maakt? Dan is het zeker een aanrader om u even te gaan verdiepen in de informatie die u aantreft hier op deze pagina.

Financiële voordelen op zowel korte als lange termijn

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de financiële voordelen waar u op kunt rekenen bij een elektrische CV ketel kopen. Wat dit betreft kunnen we vaststellen dat er zowel sprake is van interessante voordelen op korte als op lange termijn. Neem om te beginnen maar eens de plaatsing. Voor het plaatsen van een traditionele gasketel is het zo dat er altijd een beroep wordt gedaan op een deskundige vakman. Dat kunt u natuurlijk ook doen bij de plaatsing van een elektrische ketel, maar het is geen vereiste. Een beetje een handige doe-het-zelver heeft dan ook steeds de mogelijkheid om zelf zijn of haar nieuwe, elektrische ketel te plaatsen. Het spreekt voor zich dat u op deze manier reeds vanaf het begin een interessante besparing kunt realiseren.

Bovenstaande is nog niet alles. Daarnaast is het zo dat er voor de plaatsing van een gasketel geldt dat er periodiek onderhoud voor moet worden uitgevoerd. Dit onderhoud is veelal verplicht en brengt uiteraard ook de nodige kosten met zich mee. U kunt het misschien al wel raden, maar ook het uitvoeren van een dergelijk onderhoud is geen verplichting bij een elektrische CV ketel.

Voorkom praktische zorgen voor de plaatsing van de ketel

Een tweede niet onbelangrijk voordeel waar u bij de plaatsing van een elektrische ketel op kunt rekenen heeft betrekking tot de praktische zorgen waar mensen bij een exemplaar op gas vaak over beschikken. Er dient namelijk rekening mee te worden gehouden dat er voor het plaatsen van een gasketel verschillende voorzieningen voor handen moeten zijn. Ontbreken deze voorzieningen? Dan zult u deze eerst nog moeten voorzien (met alle kosten van dien) voordat de ketel kan worden geplaatst. Dat is niet het geval bij een elektrische ketel. Indien u kiest voor een dergelijk exemplaar kunt u deze dan ook eender waar plaatsen waar u dat maar wenst. Het enige dat hiervoor voor handen moet zijn is namelijk een stopcontact.

Geniet van een uitstekend rendement

Op zich levert het plaatsen van een elektrische ketel reeds een uitstekend rendement op. Dat rendement wordt echter nog meer kracht bijgezet door de verschillende besparingen die je kan realiseren. In het bijzonder het zelf kunnen plaatsen van de ketel en het uitsparen van de kosten voor periodiek onderhoud leveren op dit vlak een niet onbelangrijke (financiële) meerwaarde. Het mag dan ook duidelijk zijn, overgaan tot het kopen van een elektrische ketel kan in de praktijk zeker en vast een meer dan interessante investering blijken te zijn!

Elektrische cv ketel

2 reacties

F. Oude Egberink

F. Oude Egberink

Huidig gebruik 2500 m2, het gaat om een electr. Verwarmingsketel in combinatie met water verwarmde radiatoren. Waar worden de warmwater kranen ( douche e.d.) gevoed.
Het gaat om een eensgezind woning, hoe komt het totale kosten plaatje er uitzien.
Alles laten plaatsen
Groet

Jade

Jade

En hoeveel kost het electrisch verwarmen van mijn huis dan als ik nu 3000m2 gas gebruiken?

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler