In een poging om wat (extra) geld te besparen kunnen we vaststellen dat mensen vandaag de dag steeds vaker kiezen voor het zelf uitvoeren van bepaalde karweien. Dit geldt ook voor de plaatsing van een nieuwe CV ketel. Wanneer u de keuze maakt om een gasketel te kopen en in uw huis te laten plaatsen moet u er zich echter van bewust zijn dat er hiervoor tussenkomst is vereist van een expert. Dit betekent dat u eigenlijk zelf uw aangekochte gasketel niet kunt plaatsen. Dat wordt een compleet ander verhaal wanneer u de keuze heeft gemaakt om over te gaan tot het bestellen van een elektrische CV ketel. In dat geval zult u dan ook kunnen vaststellen dat u deze ketel zeer eenvoudig helemaal zelf kunt plaatsen. Dat brengt natuurlijk een aantal interessante voordelen met zich mee. Welke? Dat laten we u graag ontdekken hier in dit blogartikel!

Welke voorzieningen moeten er voor handen zijn?

Eén van de belangrijkste zaken waar u rekening mee moet houden bij de plaatsing van een gasketel is dat er allerhande voorzieningen voor handen moeten zijn. Wanneer deze voorzieningen ontbreken heeft dit als gevolg dat er in eerste instantie nog wat extra werkzaamheden uitgevoerd zullen moeten worden. Dit brengt niet alleen meer overlast met zich mee, daarnaast spreekt het voor zich dat ook de kosten op deze manier een stuk hoger kunnen uitvallen. In principe zit helemaal niemand op ook maar één van deze beide zaken te wachten, in tegendeel.

Bovenstaande is iets waar u helemaal geen aandacht aan moet besteden bij een elektrische ketel kopen. Wanneer u dat gaat doen zult u namelijk kunnen vaststellen dat er zo goed als geen speciale voorzieningen voor handen moeten zijn. Het enige wat er eigenlijk moet worden voorzien is een stopcontact. Wanneer deze voor handen is kunt u eigenlijk op eender welke plaats uw elektrische CV ketel gaan plaatsen. Het spreekt voor zich dat dit een niet te onderschatten voordeel is waar u op kunt rekenen bij het kopen van een elektrische ketel.

Zelf uw nieuwe elektrische CV ketel plaatsen is zeer eenvoudig

Het plaatsen van een gasketel is niet alleen zeer complex, u bent er dus altijd bij genoodzaakt om een beroep te doen op de diensten van een echte expert. Dat geldt dus helemaal niet voor het kopen van een elektrische CV ketel. In dit geval kunt u er zeer eenvoudig voor kiezen om deze gewoon zelf te plaatsen. Het enige waar u rekening mee moet houden zijn deze twee aandachtspunten:

  1. Er moet voldoende plaats beschikbaar zijn voor de ketel;
  2. Er dient een stopcontact aanwezig te zijn;

Wanneer er aan de bovenstaande twee eisen tegemoet wordt gekomen zult u kunnen vaststellen dat er helemaal geen vakman is vereist voor de plaatsing van uw elektrische ketel. Dit zorgt ervoor dat er niet alleen wordt voorkomen dat er iemand “vreemd” in uw woning moet worden toegelaten, daarnaast is het ook nog eens zo dat u kunt rekenen op veel lagere kosten voor wat de plaatsing van uw nieuwe ketel betreft. In ieder geval, het eenvoudig zelf kunnen plaatsen van uw elektrische ketel is zeker en vast een (extra) interessant voordeel waar u op kunt rekenen.

Elektrische cv ketel

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler