De tijd is gekomen waarop veel mensen er voor kiezen om hun bestaande CV ketel te laten vervangen. Verschillende redenen kunnen hiervan aan de basis liggen. Misschien is er bijvoorbeeld wel sprake van een bepaald defect? Een andere reden kan zijn omdat de ketel langzaam maar zeker versleten raakt en de eigenaars het risico op een probleem willen voorkomen. In allebei deze situaties is het zo dat er kan worden vastgesteld dat steeds meer mensen zich de vraag stellen of de keuze voor een gasketel wel nog altijd zo interessant is. Dat is een goede vraag waar we u op deze pagina een concreet antwoord op zullen proberen te geven. Meer specifiek beantwoorden we in dit artikel dan ook de vraag wanneer u nu het best kunt kiezen voor een elektrische CV ketel.

Besparen met de keuze voor een elektrische ketel

Voordat u over zult gaan tot het kopen van een gloednieuwe ketel spreekt het voor zich dat u eerst even goed de verschillende mogelijkheden op de markt zult willen bekijken. De belangrijkste afweging die u zult maken is deze tussen enerzijds een gasketel en anderzijds een elektrische ketel. Voor veel mensen is deze laatste keuze al behoorlijk snel gemaakt, maar hoe komt dat precies? In eerste instantie omdat ze er door kunnen rekenen op een aantrekkelijk financieel voordeel. Bovendien gaat het hierbij eigenlijk niet om één, maar wel om meerdere voordelen.

Allereerst zorgt de keuze voor een elektrische ketel er voor dat u de plaatsing eventueel zelf zou kunnen uitvoeren. Dat is een significant verschil met een gasketel. De plaatsing hiervan dient dan ook steeds te gebeuren door een vakman. Dit zorgt er voor dat de kosten voor de plaatsing uiteraard aanzienlijk hoger kunnen oplopen. Dat is echter nog niet alles. Waar veel mensen geen rekening mee houden is dat er bij een gasketel ook altijd sprake is van een verplichte, periodieke keuring. Ook dit geldt niet voor een elektrische ketel. Zo spaart u ook op termijn behoorlijk wat kosten uit.

Andere interessante voordelen om rekening mee te houden

De hierboven aangehaalde (financiële) redenen om over te gaan tot het kopen van een elektrische CV ketel in plaats van een gewone gasketel zullen reeds heel wat mensen weten te overtuigen. Er zijn echter ook nog andere voordelen waar u op kunt rekenen, namelijk:

  • Een elektrische ketel is in principe vrij voordelig in aankoop;
  • De ketel is op vlak van grootte eigenlijk vergelijkbaar met een traditionele ketel;

Met betrekking tot het tweede voordeel moeten we zelfs nog meer zeggen. Voor een elektrische CV ketel geldt in de praktijk eigenlijk dat ze kan worden aangekocht met de meest uiteenlopende vermogens. Dit betekent dat u altijd een ketel kunt bestellen die perfect is afgestemd op uw eigen noden en wensen. In ons aanbod zijn dan ook bijvoorbeeld de volgende ketels terug te vinden:

  • 4 kW;
  • 6 kW;
  • 9 kW;
  • 12 kW;
  • 15 kW;
  • 18 kW;
  • 24 kW;

Hoe dan ook zal de informatie op deze pagina u ongetwijfeld duidelijk hebben gemaakt dat u bij het aanschaffen van een nieuwe CV ketel altijd zult willen overwegen om over te gaan tot het kopen van een elektrisch exemplaar.

Elektrische cv ketel

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler