Een close-in boiler is een elektrische boiler in het klein onder jouw kraan, welke je in jouw keuken of badkamer kunt installeren zodat je niet hoeft te wachten op jouw warme water. Doordat hij geplaatst wordt waar jij het warme water nodig hebt, is er geen warmte- of energieverlies in waterleidingen. Hieronder staat een opsomming van de voordelen van een close-in boiler.

Minder waterverlies

Als een leiding langer is dan 10meter of de binnendiameter groter is dan 13mm, is er sprake van veel water- en energieverspilling. Als je de afstand korter maakt, zoals in de badkamer of in de keuken, kun je met een close-in boiler besparen op jouw water en energieverbruik. Daarnaast kun je ook warmwater gebruiken op verschillende plaatsen in huis, zonder dat een ander daar hinder van ondervindt door een kleinere waterstraal.

Ideaal is de close-in boiler in de keuken voor kleine wateraftappingen die je gelijk wilt hebben. Voor de douche kan het zijn dat de boiler onvoldoende capaciteit heeft om altijd gelijk in warm water te voorzien als er langer gedoucht wordt. De boiler heeft namelijk een reservoir met opslag die aangevuld moet worden, maar dat gaat vaak langzamer dan het aftappen.

Besparen op elektra

Ondanks dat elektrisch verwarmen vaak duurder is dan op gas, zo ook met een close-in boiler, kan met verstandig gebruik toch bespaard worden op de elektriciteit. Je kunt namelijk een tijdklok instellen waarop hij geen warmwater hoeft te leveren, zoals ’s nachts. Hierdoor blijft de boiler niet de hele nacht het water op temperatuur houden terwijl je er geen gebruik van maakt. Hiermee kan je veel op jouw elektra besparen.

Een andere optie is dat je de temperatuur verlaagd van 80 graden naar bijvoorbeeld 60 graden. Doordat het water nog wel heet is maar niet gloeiendheet heeft de close-in boiler minder energie nodig om hem warm te stoken én warm te houden. Dit bespaart ook weer op jouw elektraverbruik.

Tot slot kun je ook de boiler isoleren zodat hij minder tot geen warmte kan verliezen aan zijn omgeving. Houdt er rekening mee dat de boiler wel warm kan worden dus dat je geschikte materialen gebruikt om de boiler te isoleren.

Met deze simpele trucs kun je al heel snel besparen op jouw verbruik waardoor een close-in boiler niet duurder is dan stoken op gas en juist door alle zaken bij elkaar een totale besparing oplevert.

Alternatieven

Mocht een close-in boiler niet passen omdat er bijvoorbeeld geen ruimte is onder jouw kraan, dan is er het alternatief van een close-up boiler of een plintboiler. De close-up boiler wordt niet onder maar boven jouw kraan geplaatst in bijvoorbeeld een keukenkastje. De plintboiler is een uniek model die plat is en weggewerkt kan worden dat er geen ruimte in een kastje onnodig verdwijnt.

De voordelen van een close-in boiler zitten vooral in het water en elektraverbruik, maar er moet wel ruimte aanwezig zijn om de boiler te kunnen plaatsen. Als er genoeg ruimte is, is het absoluut een aanrader om meer warmwater-comfort te hebben in jouw woning.

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler