De Coronacrisis heeft er voor gezorgd dat steeds meer mensen danig zijn gaan nadenken over hun woning. Dat is natuurlijk het gevolg van het feit dat we met z’n allen bijzonder veel tijd thuis hebben doorgebracht. Eén van de zaken waar veel mensen achter zijn gekomen is dat het misschien wel tijd is om hun ketel te vervangen. De vraag die daarbij niet zelden wordt gesteld is of het nu interessant is om te investeren in een elektrische ketel of er gewoon terug een nieuw exemplaar op gas moet worden aangekocht. Het antwoord op deze vraag laten we u graag ontdekken in dit blogartikel.

Hoe financieel voordeel doen met een elektrische ketel?

De keuze maken om in het huidige jaar 2021 een investering te doen in een elektrische CV ketel is in eerste instantie interessant omwille van de financiële voordelen die er aan verbonden zijn. Op dit vlak kan je rekenen op meerdere interessante voordelen. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

  1. De installatie kan veel eenvoudiger gebeuren in vergelijking met een ketel op gas. Dit zorgt er voor dat u de plaatsing van een elektrische CV ketel eigenlijk probleemloos helemaal zelf kunt doen. In het geval van een gasketel is dat uiteraard niet zo. Daarvoor bent u genoodzaakt om een professionele installateur onder de arm te nemen. Doordat de installatie van een ketel op elektriciteit veel eenvoudiger of zelfs gewoon door uzelf kan gebeuren kunt u uiteraard behoorlijk wat geld uitsparen.
  2. Voor een elektrische CV ketel geldt dat ze in de basis eigenlijk zo goed als onderhoudsvrij is. Dit betekent dat er ook geen rekening dient te worden gehouden met (hoge) onderhoudskosten, in tegendeel. Daar waar er voor bijvoorbeeld gasketels sprake is van verplicht periodiek onderhoud geldt dat niet voor een elektrisch exemplaar. Ook op dit vlak kunt u dan ook meteen rekenen op een aantrekkelijk, financieel voordeel.

Spreken de bovenstaande voordelen u best wel aan? Dat is nog maar het begin. Het is immers zo dat investeren in een elektrische ketel in het jaar 2021 niet alleen interessant is omwille van financiële, maar ook omwille van praktische redenen. Leest u dus vooral snel nog even verder!

Is er ook sprake van praktische voordelen bij een elektrische ketel kopen?

Tot slot stellen veel mensen zich de vraag of er ook nog praktische voordelen zijn verbonden aan de aankoop van een elektrische ketel. Dat is zeker en vast het geval. Het eerste praktische voordeel waar u op kunt rekenen is terug te vinden in de eenvoudige installatie. Zoals hierboven reeds aangegeven is het voor elke handige doe-het-zelver eigenlijk perfect mogelijk om zelf de plaatsing van diens elektrische ketel voor diens rekening te nemen. Dat is echter nog niet alles.

Naast bovenstaande is het ook zo dat een elektrische ketel eigenlijk perfect overal in huis kan worden geplaatst. Het enige waar u aandacht aan moet besteden is of er sprake is van voldoende beschikbare ruimte of niet en of er een stopcontact aanwezig is. Zijn deze zaken allemaal voor handen? Dan zal je kunnen vaststellen dat het kopen van een elektrische ketel in het jaar 2021 ook voor u zonder meer een interessante keuze kan zijn.

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler