Mensen die van plan zijn om één van de elektrische boilers te kopen stellen zich altijd bepaalde vragen. Het is lang niet altijd even eenvoudig om een passend antwoord op deze vragen te vinden, in tegendeel. Omwille van deze reden hebben wij voor u alvast drie veelgestelde vragen uitgezocht waar we graag een uitgebreid antwoord op geven. Zo kunt u met een nog geruster hart een elektrische boiler in huis halen!

1.) Welke verschillende boilersystemen bestaan er precies?

Veel mensen weten het niet, maar voor elektrische boilers geldt dat er twee verschillende soorten boilersystemen bestaan. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen:

  1. Een systeem onder druk;
  2. Een drukloos systeem;

Wanneer u kiest voor een elektrische boiler met een systeem onder druk stroomt er koud leidingwater via de zogenaamde inlaatcombinatie in de boiler. Hier zal het water vervolgens worden opgewarmd tot een temperatuur welke door u op voorhand is bepaald. Omdat het water uitzet zal de druk in de boiler stijgen. Deze overdruk wordt door middel van een ontlastklep op de inlaatcombinatie begrensd.

 

Kiest u voor het gebruik van een elektrische boiler met een drukloos systeem? In dat geval kunt u rekenen op een verschillende werking. Een drukloos systeem maakt immers geen gebruik van een inlaatcombinatie. In plaats daarvan zorgt een speciale drukloze mengkraan voor de afvoer van het expansiewater. Tijdens het opwarmen zal de kraan druppelen tot de ingestelde temperatuur is bereikt.

2.) Waarom werkt mijn elektrische boiler niet meer?

Net zoals geldt voor alle boilers die op de markt zijn terug te vinden geldt ook voor elektrische boilers dat ze op een zeker ogenblik problemen kunnen gaan vertonen. Het spreekt voor zich dat verschillende oorzaken aan de basis kunnen liggen van deze problemen. Zo kan bijvoorbeeld de stop in de meterkast zijn doorgeslagen, maar is het ook mogelijk dat er sprake is van een lek in de waterleiding. Is er wel sprake van voldoende water, maar is de temperatuur aan de lauwe kant? Dan is dat wellicht het gevolg van kalkaanslag op het verwarmingselement. Bij twijfel over wat nu precies de oorzaak is van het probleem waarmee u wordt geconfronteerd met uw elektrische boiler is het uiteraard altijd belangrijk om hier naar te laten kijken door een ervaren vakman.

3.) Waar plaats ik mijn elektrische boiler het best?

Last but not least wordt ook vaak de vraag gesteld waar een elektrische boiler nu precies het best kan worden geplaatst. Dit is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Let er in ieder geval voor op dat 100 liter boilers bijvoorbeeld veel meer plaats vereisen in vergelijking met 50 liter boilers. Daarnaast is het ook altijd aan te raden om uw elektrische boiler zo dicht mogelijk te plaatsen bij het punt in huis waar het grootste waterverbruik wordt opgetekend. Op deze manier kan er (veel) warmteverlies in de tussenliggende waterleiding worden voorkomen. Tot slot, bent u woonachtig in een gebied waarin er sprake is van hard water? Hou er dan altijd rekening mee dat er kalkaanslag kan worden gevormd op het verwarmingselement. Hierdoor kan de werking van uw elektrische boiler een behoorlijk stuk minder efficiënt worden. Een waterontkalker voorzien in huis kan dit probleem oplossen.

 

Elektrische boiler

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler