Elektrische boilers beschikken tegenwoordig over een aanzienlijke populariteit. Deze populariteit komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar is het gevolg van de vele, interessante voordelen die er aan dit type van boilers verbonden zijn. Elektrische boilers kunnen bijvoorbeeld overal worden geïnstalleerd. Daarnaast kan er ook worden vastgesteld dat de aankoopprijs van deze handige apparaten doorgaans veel gunstiger uitvalt dan verwacht. Overweegt u ook het kopen van een elektrische boiler, maar wilt u eerst nog even alle precieze voordelen ontdekken? Dan is dat perfect mogelijk hier op deze pagina.

Hoe werken elektrische boilers precies?

Voor een elektrische boiler geldt dat ze bestaat uit een geïsoleerd vat. In dit vat is het mogelijk om een bepaalde hoeveelheid aan water op te slaan. In ditzelfde vat bevindt zich ook een elektrische warmtespiraal welke het water kan opwarmen tot de gewenste temperatuur. Het water zal vervolgens door de boiler constant op de vereiste temperatuur worden gehouden. Op deze manier is het mogelijk om op eender welk ogenblik in uw woning te kunnen genieten van warm water. Wel is het mogelijk dat u bij veelvuldig gebruik van warm water op een zeker ogenblik zonder komt te zitten. Wanneer dit het geval is heeft u wellicht voor een te kleine capaciteit van elektrische boiler gekozen. Omwille van deze reden is het altijd zeer belangrijk om hier op voorhand grondig over na te denken.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van elektrische boilers?

De meeste mensen die de keuze maken om één van de elektrische boilers op de markt te kopen doen dit omdat ze eenvoudig te installeren is. Er is dan ook in principe alleen maar een elektriciteitsaansluiting vereist. Dit betekent dat er geen luchtaanvoer of rookgasafvoer moet worden voorzien. Bovendien vereist een elektrische boiler ook nauwelijks onderhoud. In eerste instantie werd er vooral in huizen of buitenverblijven waar geen gasaansluiting voor handen was voor gekozen om gebruik te maken van een elektrische boiler. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. U treft elektrische boilers tegenwoordig dan ook zonder probleem aan in de meest moderne keukens. Deze worden daarin vaak gebruikt met een extra kraan welke speciaal is bedoeld voor kokend water. Alle concrete voordelen die verbonden zijn aan het gebruik van een elektrische boiler zijn in ieder geval de volgende:

 

  • Er is geen gasaansluiting vereist;
  • Een luchtafvoer en rookgasafvoer zijn niet vereist;
  • De elektrische boiler kan eenvoudig worden geïnstalleerd;
  • U heeft altijd meteen de beschikking over warm water;
  • Een boiler kan meerdere tappunten tegelijkertijd opwarmen;

 

Wilt u kunnen genieten van dit laatste voordeel? Dan moet u er wel rekening mee houden dat uw elektrische boiler over een voldoende capaciteit dient te beschikken!

Elektrische boilers zijn er in verschillende uitvoeringen

Verspreid over deze pagina hebben we nu reeds verschillende keren het belang benadrukt van de juiste capaciteit voor uw elektrische boiler. Het is dan ook zo dat elektrische boilers op de markt zijn terug te vinden in tal van uiteenlopende capaciteiten. Denk hierbij onder meer aan:

 

 

Wilt u met absolute zekerheid in de meest optimale omstandigheden gebruik kunnen maken van uw elektrische boiler? Denk dan altijd goed na over de vereiste capaciteit!

Elektrische boiler

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler