Op het ogenblik dat mensen ervoor kiezen om te verhuizen naar een nieuwe woonst of ze bijvoorbeeld op het punt staan om een nieuw huis te kopen zorgt dat ervoor dat men ook over verschillende zaken (extra) grondig na gaat denken. Is het mogelijks bijvoorbeeld niet het ideale moment om over te stappen van de traditionele gasketel naar een elektrische CV ketel? Aan deze laatste optie zijn immers heel wat interessante voordelen verbonden die u niet alleen geld zullen besparen, maar bovendien ook nog eens praktisch zeer interessant zijn. Hoe dan ook, gaat u binnenkort ook in een nieuwe woning uw intrek nemen? Overweeg dan zeker en vast om over te gaan tot de plaatsing van een elektrische ketel. Waarom? Dat ontdekt u hier op deze pagina!

De installatie van een elektrische ketel in uw woning

Eén van de vaakst besproken nadelen van een gasketel plaatsen in uw woning heeft betrekking tot het feit dat er zeer specifieke voorzieningen voor aanwezig dienen te zijn. Dat geldt niet voor het plaatsen van een elektrische ketel. Het enige waar u voor de plaatsing van een dergelijke ketel dan ook rekening mee dient te houden zijn de hieronder terug te vinden “eisen”:

  1. Er moet voldoende ruimte beschikbaar zijn voor de plaatsing van de ketel;
  2. Er dient een stopcontact voor handen te zijn;

Voldoet de locatie die u in gedachten heeft aan de beperkte, hierboven terug te vinden eisen? Dan zult u kunnen vaststellen dat u zich verder nergens nog zorgen om hoeft te maken. Bovendien geldt voor de plaatsing van een elektrische CV ketel ook dat u niet verplicht bent om dit uit te besteden aan een gespecialiseerde vakman. U kunt de plaatsing dus gewoon perfect zelf doen.

Maak aanspraak op tal van financiële voordelen

Er zijn niet alleen praktische voordelen verbonden aan de keuze voor een elektrische ketel. In de praktijk zult u dan ook kunnen vaststellen dat er eveneens menig aantal financiële voordelen verbonden zijn aan het maken van deze keuze. Omdat u de installatie zelf kunt doen is het reeds mogelijk om op dit vlak een besparing te realiseren. Dat is echter niet alles. Daarnaast geld voor elektrische ketels immers ook dat ze geen periodiek onderhoud vereisen. Dit zorgt ervoor dat u ook deze periodieke kosten kunt uitsparen. Wilt u dus met andere woorden zo kosten-efficiënt mogelijk omspringen met uw nieuwe woonst? Dan zult u kunnen vaststellen dat het altijd de moeite waard is om ervoor te kiezen om een elektrische ketel te plaatsen.

De keuze voor een elektrische ketel is ook ongelofelijk veilig

Tot slot spreekt het voor zich dat ook de veiligheid in uw woning een zeer belangrijke factor is om bij stil te blijven staan. Indien u ervoor zou kiezen om gebruik te gaan maken van een gasketel zou dat in de praktijk tal van verschillende risico’s met zich mee kunnen brengen. Niet alleen is er namelijk het risico op een gasexplosie, wat bovendien ook nog te denken van een mogelijke CO-vergiftiging? Door te kiezen voor het kopen van een elektrische CV ketel kunnen deze risico’s perfect worden voorkomen. Ook dit kan voor heel wat mensen dan ook beslist een extra reden zijn om ervoor te kiezen om in hun woning gebruik te gaan maken van een elektrische ketel in plaats van een gasketel.

 

Elektrische cv ketel

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler