Is uw huidige CV ketel aan vervanging toe? Dan kan het wellicht een optie zijn om uw gasgestookte ketel te vervangen voor een elektrische CV ketel. Zeker wanneer uw woning goed geïsoleerd is en het geen optie is om in uw woning een warmtepomp te laten installeren kan dit een goede oplossing zijn. Bij een elektrische ketel wordt het water opgewarmd met met behulp van elektrische weerstanden. Vervolgens wordt het warme water via het circuit naar de vloerverwarming of de radiatoren in uw woning getransporteerd.

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een elektrische ketel?

Een elektrische ketel kopen is een investering die u zorgvuldig moet doen. Zo is het in de eerste plaats belangrijk dat u weet waar uw elektrische CV ketel aan moet voldoen. Hierbij kunt u onder andere denken aan de capaciteit van de ketel. Tevens is het belangrijk dat u voor uzelf duidelijk heeft welk bedrag u aan de ketel uit wilt geven. Wanneer u op het internet verschillende elektrische ketels met elkaar gaat vergelijken, zal u tot de ontdekking komen dat de prijsniveaus behoorlijk kunnen verschillen. Bent u op zoek naar een ketel die alleen de vloerverwarming in uw woning verwarmt? Dan kunt u rekenen op een ketel met een bedrag van ongeveer €1.000,-. Bent u op zoek naar een ketel die zowel de vloerverwarming als de sanitaire voorzieningen in uw woning op kan warmen? Dan moet u rekening houden met een kostenplaatje wat ligt tussen de €4500,- en de €6.000,-.

Wat zijn de financiële voordelen van het kopen van een elektrische CV ketel?

Het voornaamste voordeel van een elektrische CV ketel is dat u niet langer gebruik hoeft te maken van aardgas. Door het aanschaffen van een elektrische ketel bent u goed voorbereid op de toekomst. Daarnaast heeft u voor het aansluiten van zo’n ketel niet perse een vakman nodig. Het aansluiten van een elektrische ketel is namelijk een klus die u zelf uit kunt voeren. Daarnaast heeft u ook niet te maken met jaarlijks onderhoud van de ketel. Een elektrische ketel heeft namelijk geen tot weinig onderhoud nodig. Misschien heeft u het zelf al eens ondervonden, maar naarmate een gasgestookte ketel ouder wordt worden de onderhoudskosten die u betaald vaak ook steeds duurder.

Stap nu over naar een elektrische CV ketel

Zeker op het moment dat uw huidige CV ketel aan vervanging toe, is het de moeite waard om uzelf eens te verdiepen in de voordelen die u heeft wanneer u overstapt naar een elektrische CV ketel. Op het moment dat u beschikt over zonnepanelen is het helemaal aan te raden om over te stappen op een elektrische ketel. Wanneer u namelijk over zonnepanelen beschikt, wekt u de stroom die de ketel verbruikt zelf op. Mocht u nu nog niet over zonnepanelen beschikken, dan is het zeer zeker de moeite waard om uzelf hierin te verdiepen. Door te kiezen voor een elektrische ketel bespaart u al op een behoorlijk deel van de kosten, maar wanneer u ook nog beschikt over zonnepanelen betaald u eigenlijk alleen de investeringskosten van de ketel zelf.
Elektrische cv ketel

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler