100+ klanten beoordelen ons met een 4.2 Grootste aanbod boilers in NL en BE Tot 25-10-2021 5% extra kassa korting met code: 5%OKTOBER

Kiezen voor een standaard of een smart elektrische boiler?

Elektrische boilers zijn er tegenwoordig in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Op het ogenblik dat u een bepaalde elektrische boiler wenst te kopen zult u dan ook het grote aanbod op verschillende vlakken willen “filteren”. In eerste instantie kunt u bijvoorbeeld bepalen of u kiest voor een standaard boiler of voor een smart exemplaar. Veel mensen willen deze laatste optie nog niet overwegen omdat ze vrezen dat deze elektrische boilers veel duurder zijn in vergelijking met de standaard exemplaren. Dat is echter (gelukkig) niet juist. Bovendien zult u kunnen vaststellen dat u door het kopen van een slimme elektrische boiler zelfs geld kunt besparen. Moet u nu dus met andere woorden vandaag de dag kiezen voor een standaard of voor een slimme elektrische boiler? U ontdekt het antwoord door het lezen van de informatie in dit interessante blogartikel!

Wat zijn de voordelen van een gewone elektrische boiler?

Laat ons in eerste instantie even nader ingaan op de voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van een gewone, elektrische boiler. Wanneer we dat doen moeten we echter meteen vaststellen dat er eigenlijk maar weinig voordelen aan zijn verbonden in vergelijking met een slimme elektrische boiler. Wat wel zo is, is dat de standaard elektrische boiler bij veel mensen een bepaald gevoel van vertrouwen uitstraalt. Veel mensen hebben altijd van zo'n standaard boiler gebruik gemaakt en hebben kunnen ervaren hoe ongelofelijk gebruiksvriendelijk ze is. In het bijzonder mensen die reeds wat ouder zijn stellen zich dan ook de vraag of slimme elektrische boilers wel even eenvoudig te gebruiken zijn. Daarover later meer.

Een tweede eventueel voordeel kan betrekking hebben tot de aankoopprijs van standaard, elektrische boilers. Uiteraard wordt de kostprijs bepaald door de capaciteit van de boiler (100 liter boilers zijn uiteraard een stukje duurder in vergelijking met 50 liter boilers), maar los daarvan kan het zo zijn dat standaard elektrische boilers net wat voordeliger uitvallen. Dit gezegd hebbende is het prijsverschil in de praktijk wel veel minder dan veel mensen denken.

Waarom kiezen voor een slimme elektrische boiler?

Bovenstaande brengt ons rechtstreeks bij de voordelen waar u op kunt rekenen bij het kopen van een slimme, elektrische boiler. Wanneer uw oude boiler stuk is, is het in ieder geval aan te raden om de aankoop van een smart boiler te overwegen. Wanneer u dat doet zult u namelijk kunnen rekenen op menig aantal interessante voordelen. Denk hierbij aan:

 

  1. Er kan een mooie besparing op de energiefactuur worden gerealiseerd;
  2. Het is mogelijk om gebruik te maken van groene stroom;
  3. De elektrische boiler kan vanop afstand worden aangestuurd;
  4. Het prijsverschil met een standaard boiler is echt erg beperkt;
  5. Een smart boiler is verkrijgbaar in verschillende capaciteiten;

 

Voor veel mensen zal het belangrijkste voordeel van een slimme, elektrische boiler wel terug te vinden zijn in de energiebesparing die er mee kan worden gerealiseerd. Een smart boiler gebruiken zorgt er dan ook in de praktijk voor dat het water op de meest efficiënte manier kan worden verwarmd. Hierdoor wordt overbodig energieverbruik voorkomen waardoor de eindafrekening voor het elektriciteitsverbruik aanzienlijk voordeliger kan uitvallen. Dit op zich is dan ook reeds een prima reden om te kiezen voor het kopen van één van de slimme, elektrische boilers die op de markt zijn terug te vinden.

 

Laat een reactie achter

Naam .
.
Bericht .