Er kan tegenwoordig worden vastgesteld dat elektrische boilers in zeer veel verschillende uitvoeringen op de markt zijn terug te vinden. Bij het kopen van een dergelijke boiler is het altijd een vereiste om rekening te houden met een aantal belangrijke aandachtspunten. Veel van deze aandachtspunten zoals bijvoorbeeld het verbruik van de boiler, de capaciteit waarover ze beschikt, etc. wijzen eigenlijk zichzelf uit. Dat geldt echter niet voor alle aandachtspunten. Wij hebben bijvoorbeeld in dit blogartikel twee aandachtspunten voor je op een rijtje gezet die in de praktijk vaak over het hoofd worden gezien, maar toch uitermate belangrijk zijn!

Welk materiaal bevindt er zich aan de binnenkant van het boilervat?

Een eerste niet onbelangrijke vraag die u zich kunt stellen en die erg vaak over het hoofd wordt gezien heeft betrekking tot het gebruikte materiaal aan de binnenkant van het boilervat. Op dit vlak zult u kunnen vaststellen dat er in de praktijk heel wat verschillende mogelijkheden voor handen zijn. Zo kan er een keuze worden gemaakt uit de volgende opties:

 

  • Koper,
  • Inox;
  • Emaille;

 

Buiten de bovenstaande materialen kan er in het boilervat van elektrische boilers ook nog gebruik worden gemaakt van andere materialen, maar deze zijn het vaakst voorkomend. Ben je van plan om één van de 100 liter boilers te kopen of wil je graag een exemplaar met een capaciteit van 120 liter bestellen? In beide gevallen wordt er doorgaans voor gekozen om het boilervat aan de binnenzijde af te werken met koper en inox. Er zijn elektrische boilers die beschikken over een nog grotere capaciteit. Bij dergelijke boilers wordt er dan gebruik gemaakt van emaille. Dit is een interessantere keuze omwille van de gunstigere prijs-kwaliteitsverhouding.

Waarom is de kwaliteit van het boilervat zo belangrijk?

In de praktijk is het erg belangrijk om bij het kopen van elektrische boilers rekening te houden met de kwaliteit van het boilervat. Dat is zo omdat deze kwaliteit bepalend is voor de levensduur waar de boiler over beschikt. Daarnaast spreekt het voor zich dat een optimale kwaliteit ook garant staat voor lagere onderhoudskosten. Beschikt u over een waterverzachter? Dan kan het interessant zijn om bij je leverancier na te gaan voor welk materiaal je het beste kan kiezen en tot welke waarde ze maximaal mag ontharden. In het merendeel van de gevallen mag u niet onder de 10.7 ℉ ontharden. Doet u dat wel? Dan bestaat het risico dat de anodes van de boiler daardoor worden aangetast.

Elektrische boiler aansluiten op nachtstroom of niet?

Een boiler welke voornamelijk gebruik maakt van het nachtstroomtarief is in theorie de beste keuze. In de praktijk is het echter zo dat de volledige voorraad met warm water tijdens de dag reeds is opgebruikt. Om dan toch nog de beschikking te hebben over warm water zal de boiler moeten werken met het dagstroomtarief. Een spaarboiler kan in een dergelijke situatie de beste oplossing bieden. Het is in de praktijk immers mogelijk om een spaarboiler aan te sluiten op het tweevoudig tarief. Dit heeft als gevolg dat je ook in nood tijdens de dag de beschikking krijgt over een afdoende hoeveelheid warm water.

 

Elektrische boiler

1 reacties

Eddie Schiepers

Eddie Schiepers

Welke electrische boilers van 150 liter heeft u met koperen of RVS boilervat?

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler