100+ klanten beoordelen ons met een 4.1 Grootste aanbod boilers in NL en BE Tot 27-09-2021 5% extra kassa korting met code: 5%september

Installeren elektrische boiler, hoe eenvoudig is het echt?

Het is algemeen bekend dat de eenvoudige installatie van een elektrische boiler wordt beschouwd als een niet onbelangrijk pluspunt in vergelijking met een boiler die werkt op gas. Is het installeren elektrische boiler in de praktijk echter wel echt zo eenvoudig dat iedereen het zelf kan doen? U ontdekt het antwoord op deze vraag hier in dit interessante blogartikel.

Waar u zeker aandacht aan dient te besteden

Eén van de belangrijkste voordelen waar u op kunt rekenen bij het kopen van een elektrische boiler heeft dus betrekking tot de zeer eenvoudige plaatsing. Het plaatsen van een gasboiler vereist een aantal concrete voorzieningen die lang niet in elke woning voor handen zijn. Dat geldt niet voor een elektrische boiler. Tijdens het installeren elektrische boiler zult u dan ook kunnen vaststellen dat er eigenlijk niets meer is vereist dan een gewoon stopcontact. Belangrijk is wel om er rekening mee te houden dat deze zich in de directe nabijheid van de boiler bevindt. De kabel dient immers voldoende lang te zijn. Bovendien spreekt het voor zich dat het niet de bedoeling is dat de kabel bijvoorbeeld doorheen de badkamer moet worden gelegd waardoor u erover kunt struikelen.

Naast bovenstaande gelden voor het installeren elektrische boiler eigenlijk dezelfde aandachtspunten als voor een ander type boiler. Dit betekent dat u uiteraard rekening zult willen houden met de vereiste hoeveelheid aan plaats. Hoeveel plaats er precies is vereist is afhankelijk van de capaciteit waar de boiler over beschikt. Hoe groter die capaciteit, des te meer ruimte er uiteraard is vereist. Hier zult u dus zeker de nodige aandacht aan moeten schenken.

Mag de elektrische boiler zichtbaar zijn of niet?

Bij een elektrische boiler installeren moet u zich altijd de vraag stellen of deze zichtbaar mag zijn of niet? Heb jij liever dat deze boiler aan het zicht wordt onttrokken zodat het de ruimte waarin ze zich bevindt visueel niet zal beïnvloeden? Dan kunt u ze altijd laten plaatsen achter een wand of kastdeur.

Installeren van een elektrische boiler zelf doen of uitbesteden?

Bovenstaande brengt ons eigenlijk bij de hamvraag van dit blogartikel. Dient u er namelijk voor te kiezen om de plaatsing van uw elektrische boiler uit te besteden aan een expert of geeft u er toch de voorkeur aan om dit voor uw eigen rekening te nemen? Aan beide opties zijn zowel voor- als nadelen verbonden. Het zelf installeren van uw elektrische boiler zorgt er enerzijds voor dat u zelf uw tijd moet investeren, maar anderzijds kunt u wel een mooie financiële besparing realiseren. In het bijzonder voor mensen die handig zijn aangelegd en / of slechts een beperkt budget voor handen hebben kan deze optie de meest interessante zijn.

Het uitbesteden van het installeren van de plaatsing van uw elektrische boiler is vooral interessant bij de grotere modellen. In ieder geval geldt voor een installateur dat deze steeds beschikt over voldoende kennis met betrekking tot bijvoorbeeld welke draden er hoe moeten worden aangesloten evenals van welke zekeringen er precies gebruik dient te worden gemaakt. Twijfelt u dus met andere woorden over het zelf installeren elektrische boiler? Dan is het eigenlijk altijd de beste keuze om deze opdracht uit te besteden aan een ervaren installateur.

Laat een reactie achter

Naam .
.
Bericht .