Wanneer u vandaag de dag overweegt om over te gaan tot het kopen van een nieuwe boiler dient u er rekening mee te houden dat er op de markt best een groot aantal verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. We maken hierbij onder meer een onderscheid tussen de standaard elektrische boilers, de zonneboilers evenals zogenaamde warmtepompboilers. Voor heel wat mensen geldt dat ze net door dit grotere aanbod de bomen door het bos niet meer zien. Dat is begrijpelijk, want welke optie is voor u nu echt de interessantste keuze? Wij proberen hier een antwoord op te geven door middel van de informatie die u hieronder op deze pagina aantreft.

Specifiekere eisen voor zonneboilers

Het plaatsen van een zogenaamde zonneboiler kan interessant zijn wanneer het dak van uw woning evenals de oriëntatie zich daarvoor leent. Dat is een belangrijke vereiste waar heel wat woningen niet aan kunnen voldoen. Dit is dan ook het eerste punt waar u rekening mee zult willen houden. Een zonneboiler kan in de praktijk eveneens worden gecombineerd met een conventionele verwarmingsinstallatie. De keuze voor een zonneboiler is één van de meest milieuvriendelijke opties op de markt. Dit geldt echter ook voor de zogenaamde warmtepompboilers.

Het probleem dat zich stelt bij het gebruik zonneboilers is dat de eigenschappen van het dak daarvoor gunstig moeten zijn. Is dat niet het geval? Dan zult u kunnen vaststellen dat het plaatsen van een dergelijke boiler haar doel voorbij zal schieten. Kiezen voor het kopen en laten plaatsen van één van de warmtepompboilers op de markt is dan een merkelijk interessanter alternatief.

Wat maakt de keuze voor een warmtepompboiler zo interessant?

Warmtepompboilers zijn door de jaren heen stelselmatig populairder geworden. Dat is het gevolg van het feit dat veel daken zich zoals reeds aangegeven niet lenen voor de plaatsing van een zonneboiler. Bovendien geldt voor veel mensen ook dat ze geen groot budget beschikbaar hebben voor het kopen van hun boiler. In deze situaties kan het meer dan de moeite waard zijn om te kiezen voor het aanschaffen van een warmtepompboiler.

Voor warmtepompboilers geldt dat ze in de praktijk merkelijk voordeliger zijn geprijsd in vergelijking met zonneboilers. Voor deze laatste geldt dan ook dat ze net niet dubbel zo duur zijn. Dat maakt toch een wezenlijk verschil. Bent u dus met andere woorden op zoek naar een financieel interessante boiler om te kopen? Dan zult u kunnen vaststellen dat het overwegen van een warmtepompboiler in de praktijk zonder twijfel meer dan de moeite waard kan zijn.

Warmtepompboilers zijn het overwegen altijd waard

Er zijn ongelofelijk veel interessante voordelen verbonden aan de keuze voor warmtepompboilers. Eén van de meest interessante voordelen heeft betrekking tot het feit dat ze een bijzonder energiezuinig alternatief vormen voor de standaard elektrische boiler. Het is bovendien zonder probleem mogelijk om hiermee het hele jaar door uw vereiste hoeveelheid warm water te realiseren. Dat geldt niet voor een zonneboiler. Ondanks het feit dat een warmtepompboiler in de praktijk tot drie keer duurder kan zijn in aankoop in vergelijking met de traditionele elektrische boiler is het wel zo dat het gebruik tot drie keer lager is gelegen. Ook dit levert u dus een significant voordeel op.

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler