Voor heel wat mensen geldt dat ze er ondertussen voor hebben gekozen om bij hen thuis gebruik te gaan maken van een elektrische boiler. Voor menig aantal van deze personen geldt echter dat ze niet alleen over een woning beschikken. Veel mensen hebben bijvoorbeeld ook een boot of zijn de trotse  eigenaar van een caravan. Voor deze laatste geldt dat ze een uitstekende mogelijkheid biedt om op een ontspannende manier een leuke vakantie te ondernemen. Het spreekt echter voor zich dat u tijdens die vakantie graag de beschikking zult willen hebben over warm water. Dat kan op verschillende manieren worden gerealiseerd. Ook voor in de caravan gaat de voorkeur van heel wat mensen tegenwoordig echter uit naar het gebruik van een elektrische boiler.

Met welke zaken dient u rekening te houden?

Het installeren elektrische boiler in uw caravan zorgt ervoor dat u kunt rekenen op menig aantal interessante voordelen. Voordat we ons hierin gaan verdiepen is het van belang om te weten dat er verschillende belangrijke voorwaarden zijn verbonden aan het kunnen gebruiken van een elektrische boiler in een caravan of boot. Enkele zaken waar u beslist rekening mee zult willen houden zijn:

  • Er dient een maximale waterleidingdruk te zijn van 6 bar;
  • Er moet aansluiting op 230V met randaarde worden voorzien;
  • Een vorstvrije plaatsing is vereist (of aftappen bij risico op bevriezing);
  • Geschikt voor een waterhardheid tot 10°dH;

Is er sprake van een hogere waterhardheid? Dan zult u in de praktijk kunnen vaststellen dat er aanzienlijk sneller sprake zal zijn van kalkaanslag. Bovendien spreekt het voor zich dat u ook goed stil zult willen blijven staan bij de vereiste hoeveelheid aan ruimte. De ruimte die u voor handen heeft zal onder meer bepalend zijn voor de capaciteit waar de boiler over kan beschikken. Voorkomt dat u kiest voor een te grote boiler door grondig op voorhand de beschikbare ruimte op te meten.

Welke elektrische boiler kopen voor in uw caravan?

Welke elektrische boiler u uiteindelijk gaat kopen voor in uw caravan is volledig afhankelijk van de situatie. Hoeveel beschikbare ruimte is er bijvoorbeeld voor handen? En hoeveel mensen gaan er (tegelijkertijd) in de caravan vertoeven? Deze twee factoren zullen grotendeels bepalend zijn voor de grootte waar uw caravan uiteindelijk over zal moeten beschikken. Twijfelt u zelf nog een beetje? Wees er dan zeker van om even grondig alle verschillende opties op de markt te vergelijken.

Wat zijn de belangrijkste voordelen waar u op kunt rekenen?

Dat de elektrische boiler door de jaren heen stelselmatig aan populariteit heeft gewonnen hoeft niet te verbazen. Deze trend doet zich overigens niet alleen maar voor in woningen, maar zeker ook in bijvoorbeeld boten en in caravans. Enkele voordelen waar u op kunt rekenen zijn de volgende:

  1. Het installeren elektrische boiler is zeer eenvoudig en kan door uzelf gebeuren;
  2. Er dienen geen extra werkzaamheden te worden uitgevoerd voor de plaatsing;
  3. Elektrische boilers zijn verkrijgbaar in tal van verschillende uitvoeringen;
  4. Zaken zoals luchttoevoer, een rookgasafvoer evenals een gasaansluiting zijn niet vereist;

Bovenstaande voordelen zorgen ervoor dat het aanschaffen en (laten) installeren van een elektrische boiler ook voor in uw caravan het overwegen meer dan waard kan zijn!

 

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler