Heeft u er voor gekozen om een vakantiewoning te kopen? Kan deze vakantiewoning nog wel een beetje werk gebruiken? Dan kan het de moeite waard zijn om te overwegen om er een elektrische cv ketel in te plaatsen. Dit is zeker ook het geval wanneer u gewoon bouwgrond heeft aangekocht waar u een compleet nieuw vakantiehuis op wenst te bouwen. Op vlak van ketel kunt u een keuze maken tussen een gasketel en een elektrische ketel. Voor heel wat mensen is die keuze tegenwoordig echter al snel gemaakt. Er voor kiezen om een ketel op elektriciteit te kopen zorgt er immers voor dat u kunt rekenen op best een behoorlijk aantal voordelen. Om welke voordelen het dan precies gaat? Dat laten we u graag ontdekken door middel van de informatie die u terug kunt vinden in dit interessante blogartikel.

U kunt uw elektrische ketel overal plaatsen

Voor het merendeel van de vakantiewoningen geldt uiteraard dat ze over een vrij beperkte afmeting beschikken. Mensen hebben in een vakantiehuis dan uiteraard ook geen behoeften aan evenveel ruimte als bij hun thuis. Voor de plaatsing van een gasketel kan dat vervelend zijn. Deze plaatst u namelijk niet zomaar even neer waar u dat wenst. Dat geldt gelukkig wel voor een elektrische ketel. Een ketel die werkt op elektriciteit vereist dan ook uitsluitend een stopcontact om aan gekoppeld te worden. Verder hoeft u nergens rekening mee houden... tenzij dan natuurlijk dat er voldoende plaats beschikbaar is voor de ketel van uw keuze.

Sta ook even stil bij het vereiste vermogen

Bij een elektrische CV ketel kopen voor in uw woning spreekt het uiteraard voor zich dat u ook even rekening zult willen houden met het vereiste vermogen waarover ze dient te beschikken. Wat dit betreft is het natuurlijk zo dat dit vermogen sterk wordt beïnvloed door het aantal mensen die in de vakantiewoning kunnen logeren. Dit geldt overigens ook voor de mate aan energiezuinigheid die is gerealiseerd in het vakantiehuis. In ieder geval is het zo dat u een elektrische ketel kunt kopen met tal van verschillende vermogens. Denk hierbij aan:

  • Een elektrische ketel met een vermogen van 4 kW;
  • Een elektrische ketel met een vermogen van 6 kW;
  • Een elektrische ketel met een vermogen van 24 kW;

Bovenstaande zijn uiteraard slechts enkele voorbeelden van elektrische boilers die verkrijgbaar zijn. In ieder geval geldt voor het bepalen van het vereiste vermogen dat er dient te worden gekeken naar de oppervlakte waar het vakantiehuis over beschikt. Des te groter die oppervlakte is, des te groter uiteraard ook het vereiste vermogen van de ketel moet zijn.

Bespaar op de vaste kosten van uw ketel

Voor een gasketel geldt uiteraard dat er verplicht onderhoud aan dient te worden uitgevoerd. Dat is iets waar u zich bij een elektrische variant geen zorgen om hoeft te maken. Niet alleen kunt u deze ketel eigenlijk vrij eenvoudig zelf plaatsen, bovendien is het ook nog eens mogelijk om ze helemaal zelf te onderhouden. Sowieso zult u kunnen vaststellen dat een elektrische ketel heel wat minder aandacht en zorgen vereist in vergelijking met een gasketel. Ook dat is een zeer interessante (extra) reden om over te gaan tot het kopen van een elektrische ketel in plaats van een ketel die werkt op gas.

Elektrische cv ketel

1 reacties

Addie verstegen

Addie verstegen

u zegt alleen stopcontackt hoe zit dat met water toevoer??

laat een reactie achter

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoe groot moet je elektrische boiler zijn?

Hoe groot moet je elektrische boiler zijn?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler