Een elektrische CV ketel kopen lijkt vandaag de dag interessanter te zijn dan ooit tevoren. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat steeds meer mensen deze keuze maken. Ook u kunt in geen tijd deze voordelen ervaren. Hoe? Zeer eenvoudig. Door zelf een elektrische ketel te kopen en in uw woning te integreren zult u kunnen vaststellen welke interessante meerwaarde een dergelijke ketel precies met zich meebrengt. Die meerwaarde gaat overigens niet alleen schuil in het praktische, maar ook in het financiële aspect. Bent u ook benieuwd naar de exacte redenen om er voor te kiezen om over te gaan tot het kopen van een elektrische ketel in 2021? Wij hebben de drie belangrijkste redenen daarvoor hieronder alvast even voor u op een rijtje gezet!

1.) De installatie kan een flink stuk eenvoudiger verlopen

Voor de installatie van een gasketel geldt dat er heel wat verschillende voorzieningen zijn vereist. Dit maakt dat het niet altijd even eenvoudig mogelijk is om een geschikte plaats te vinden voor het plaatsen van de ketel. Daar komt nu verandering in. Indien u er voor kiest om een elektrische CV ketel te kopen zult u immers kunnen vaststellen dat u deze in principe overal in huis neer kunt zetten. Er zijn slechts twee eisen waar de plaats aan dient te voldoen, namelijk:

  1. Er moet voldoende ruimte beschikbaar zijn voor het plaatsen van de ketel;
  2. Er dient een aansluiting op het elektriciteitsnet voor handen te zijn;

Indien de plaats van uw keuze aan bovenstaande eisen voldoet is er dus geen enkel probleem. Bovendien zou het in principe ook mogelijk moeten zijn voor handige doe-het-zelvers om de installatie zelf voor hun rekening te nemen. Dat is iets wat bij een gewone gasketel niet mogelijk is.

2.) Er is geen verplicht periodiek onderhoud

Voor een gasketel geldt dat ze over een verplicht periodiek uit te voeren onderhoud beschikt. Dat is vervelend omwille van verschillende redenen. In eerste instantie is er het feit dat dit periodiek onderhoud een belangrijk aandachtspunt is welke u maar beter niet over het hoofd kunt zien. Daarnaast is het echter ook nog eens zo dat dit natuurlijk de nodige extra kosten met zich meebrengt. Beide zaken zult u graag willen voorkomen. Wel, de keuze voor een elektrische CV ketel kan daar perfect voor zorgen. Indien u dus met andere woorden net wat minder omkijken wilt hebben naar uw woning kan ook dit zeker een interessante keuze zijn om te overwegen.

3.) Veilig en bovendien ook nog eens zeer ecologisch

Een elektrische CV ketel kopen zorgt er eveneens voor dat u kunt rekenen op een optimale veiligheid. Zo is er bijvoorbeeld geen kans op CO-vergiftiging. Daarnaast is het zo dat ook gasexplosies niet kunnen optreden. Tot slot bestaan er tegenwoordig ook voldoende mogelijkheden om een opstelling met een elektrische CV ketel ecologisch te maken. Dit betekent concreet dat u er voor kunt kiezen om ze bijvoorbeeld deel te laten uitmaken van een systeem met zonnepanelen. Ook dit is iets wat beslist tegemoet zal weten te komen aan de verwachtingen die veel mensen zich vooropstellen.

laat een reactie achter

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoe groot moet je elektrische boiler zijn?

Hoe groot moet je elektrische boiler zijn?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler