Ondanks het feit dat een elektrische CV ketel over een meer dan degelijke levensduur beschikt spreekt het voor zich dat u deze op een zeker ogenblik zult moeten vervangen. Dat verloopt op een veel eenvoudigere manier dan het vervangen van een CV ketel die werkt op gas, dat spreekt voor zich. Op het ogenblik dat hun CV ketel aan vervanging toe is, is het in de praktijk echter zo dat veel mensen zich de vraag stellen of ze mogelijks niet beter kunnen kiezen voor het kopen en laten plaatsen van een warmtepomp. Daarbij wordt er vooral gekeken naar de voordelen waar men op kan rekenen met een warmtepomp, maar worden de nadelen niet altijd even grondig onder de loep genomen. Hoe dan ook, stelt u zich deze vraag ook? Lees dan zeker even onderstaande informatie!

Wanneer is het vervangen van uw elektrische CV ketel aan te raden?

Voordat we dieper in gaan op de bovenstaande kwestie kan het interessant zijn om even te kijken naar de situaties waarin het de moeite waard kan zijn om uw elektrische CV ketel te vervangen. Dit is in eerste instantie het geval wanneer de CV ketel over een ouderdom is komen te beschikken van 15 jaar. Daarnaast is het ook aan te raden om de aankoop van een nieuwe ketel te overwegen op het ogenblik dat ze regelmatig defecten vertoont. In dat geval bestaat de kans namelijk dat ze er op een zeker ogenblik volledig mee zal ophouden met alle vervelende gevolgen van dien.

Bovenstaande situatie is niet het enige moment waarop u moet overwegen om een nieuwe elektrische ketel te kopen. Wat namelijk ook te denken van het moment waarop u merkt dat uw energiefactuur plots aanzienlijk stijgt zonder dat er daarvoor een duidelijke oorzaak kan worden gevonden? Duurt het bovendien aanzienlijk langer om uw huis of het water uit uw kraan op te warmen in vergelijking met vroeger? Ook dan zult u kunnen vaststellen dat het zeker belangrijk kan zijn om voor uzelf uit te maken of uw CV ketel niet aan vervanging toe is.

Waarom de keuze voor een warmtepomp niet altijd de beste is

Gaat u een nieuwe elektrische CV ketel kopen of kiest u voor het aanschaffen en laten plaatsen van een warmtepomp? Het is een belangrijk dilemma waar heel wat mensen mee worden geconfronteerd. In eerste instantie is het voornamelijk zo dat mensen stil blijven staan bij de mogelijke voordelen waarop ze kunnen rekenen bij de plaatsing van een warmtepomp. Toch zijn er zeker ook enkele nadelen om aandacht aan te besteden. Denk hierbij concreet aan de volgende:

  1. Een warmtepomp beschikt over een aanzienlijk duurder prijskaartje;
  2. U warmt uw woning met een warmtepomp aanzienlijk trager op;
  3. Een warmtepomp staat er om bekend erg veel ruimte in beslag te nemen;
Is uw woning niet voldoende geïsoleerd? Dan is het zeker niet interessant om te kiezen voor een warmtepomp. In dat geval is het wellicht veel interessanter om te kiezen voor het kopen van een zogenaamde condensatieketel. Hoe dan ook, zomaar blind investeren in het aanschaffen van een warmtepomp is in de praktijk dus eigenlijk helemaal geen goed idee!
Elektrische cv ketel

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler