Elektrische boiler met warmtepomp, milieubewust en verduurzamen is aan de orde van de dag. Er zijn torenhoge gasprijzen op dit moment en het is onduidelijk wanneer deze weer gaan dalen. Om die reden kan het de overweging waard zijn om een elektrische boiler met warmtepomp te installeren. Het is milieubewust, je bespaard en voor langer termijn ben je weer up2date. Hieronder de voordelen op een rij.

Hoe werkt een elektrische boiler met warmtepomp?

De warmtepompboiler haalt warmte uit de omgevingsruimte door lucht aan te zuigen waarbij door een warmtewisselaar het water wordt verdampt. Door de verdamping in een compressor te laten vloeien en deze samen te drukken stijgt de temperatuur en dus het te verwarmen water.

Door een condensor wordt het gas vervoert naar het boilervat. Door de condensatie wordt de warmte weer vloeibaar in water en kan hij het tapwater verwarmen. Door het expansieventiel wordt de druk samen met de temperatuur weer verlaagd en kan het proces opnieuw beginnen.

Bespaard op álles

Als je een warmtepomp boiler gaat komen dan zal je deze aanschaffen voor het verwarmen van jouw sanitaire water. De verwarming via een warmtepomp boiler wordt gehaald uit de omgevingslucht van de boiler. Hierdoor heb je geen gas nodig, weinig elektra en stoot je weinig CO2 uit. Het is dus niet alleen goed voor jou, maar ook voor jouw omgeving.

In sommige gevallen kun je in aanmerking komen voor subsidie en is jouw terugverdientijd ongeveer 5 jaar. Afhankelijk van de situatie met de gasprijzen en jouw verbruik, kan dit zelfs teruglopen naar
3 jaar terugverdientijd.

Wanneer overstappen naar een elektrische boiler met warmtepomp?

Er zijn meerdere scenario’s te bedenken wanneer het een goed moment is om over te stappen naar een elektrische boiler met warmtepomp.

  • De oude boiler is aan vervanging toe.
  • Jouw ecologische voetdruk verkleinen.
  • Je hebt net een nieuwe woning gekocht.
  • Je wilt een lagere energierekening.

Kosten van een warmtepomp boiler

Afhankelijk van de grote van de boiler lopen de prijzen uit een tussen de € 1.750,- voor een gezin van 2 personen en € 3.000,- voor een gezin van 6 personen.

De investering is waarschijnlijk een grote hap uit het budget, maar met de wetenschap dat de warmtepomp vrij weinig elektra gebruikt bij goede instellingen en dat er geen gas wordt gebruikt, kan er veel bespaard worden. Ongeveer 25% van de energierekening komt van het verwarmen van het sanitaire water, dus om te kijken of het zich loont kun je kijken wat jouw verbruik is en hoeveel dat zal besparen.

De levensduur van een gemiddelde boiler is minimaal 10 jaar, dat betekent dat in het meest gunstige geval er een besparing over 7 jaar kan worden verdiend.

Elektrische boiler met warmtepomp, milieubewust besparen op je eigen kosten, op de uitstoot van CO2 en je bent voor zeker 10 jaar klaar met nadenken over dit lastige vraagstuk.

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler