Zelf installeren elektrische boiler voor uw rekening nemen

LET OP: bij zelf installeren vervalt de garantie

De keuze voor een elektrische boiler brengt heel wat interessante voordelen met zich mee waar u op kunt rekenen. Eén van deze voordelen heeft te maken met de installatie van de boiler. Wanneer u kiest voor de plaatsing van een boiler op gas zijn er heel wat voorzieningen die hiervoor aanwezig moeten zijn. Zijn deze er standaard niet? Dan moeten deze voorzien worden. Dit kan niet alleen zorgen voor extra kosten, daarnaast spreekt het voor zich dat dit ook behoorlijk wat overlast met zich mee kan brengen. Hier is geen sprake van bij een elektrische boiler. Het zelf installeren elektrische boiler is in de praktijk dan ook merkelijk eenvoudiger in vergelijking met een exemplaar op gas.

Wat moet er worden voorzien bij het installeren elektrische boiler?

Voor het plaatsen van een elektrische boiler moeten er eigenlijk geen speciale voorzieningen aanwezig zijn. Het enige waar u rekening mee dient te houden is de aanwezigheid van een stopcontact. Wanneer deze in de buurt aanwezig is kunt u dus eigenlijk de elektrische boiler plaatsen waar u dat maar wenst. Dat brengt uiteraard heel wat meer mogelijkheden met zich mee in vergelijking met de plaatsing van een gasboiler. Dit niet in het minst omdat er ook bijvoorbeeld heel wat extra mogelijkheden worden gecreëerd om de boiler weg te werken in bijvoorbeeld een kast.

Voldoende ruimte blijft wel een vereiste

Een geschikte plaats uitkiezen voor het installeren elektrische boiler betekent natuurlijk in de praktijk ook dat u rekening zult moeten houden met de vereiste hoeveelheid aan beschikbare ruimte. Op dit vlak verschilt de locatie die u gaat uitkiezen voor een elektrische boiler niet ten opzichte van de locatie voor een mogelijke gasboiler. Van belang is om op dit vlak uiteraard goed te kijken naar de vereiste capaciteit van de boiler. Deze moet altijd worden afgestemd op het aantal personen dat deel uitmaakt van het gezin. Voor een gezin bestaande uit bijvoorbeeld slechts twee of drie personen geldt uiteraard dat er minder water zal worden verbruikt in vergelijking met een gezin bestaande uit vier of meer personen. Hier moet uiteraard wel de nodige aandacht aan worden geschonken.

Kunt u het installeren elektrische boiler eenvoudig zelf doen?

De bovenstaande informatie heeft reeds duidelijk gemaakt dat het plaatsen en installeren van een elektrische boiler maar weinig voeten in de aarde heeft. Dit gezegd hebbende dient er uiteraard altijd rekening te worden gehouden met de grootte van de boiler. Voor kleine exemplaren geldt dat ze zeer eenvoudig door uzelf geplaatst kunnen worden. Van zodra er sprake is van grote(re) boilers met bijvoorbeeld een capaciteit van 150 liter of meer wordt het toch aangeraden om de plaatsing bij voorkeur uit te besteden aan een professionele monteur. U zult kunnen vaststellen dat hij toch net wat beter zal weten hoe draden, bekabelingen en zekerheden moeten worden aangesloten.

Vergeet ook het onderhoud niet voor uw elektrische boiler!

Het installeren elektrische boiler heeft dus weinig voeten in de aarde en kan in heel wat gevallen door uzelf gebeuren. Het wordt echter in de praktijk ook sterk aangeraden om het periodiek onderhoud voor uw boiler niet over het hoofd te zien. Op deze manier kunt u de levens van uw elektrische boiler namelijk gevoelig verlengen. Ook dat is uiteraard zeer belangrijk.

 

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler