Waarop letten bij elektrische radiatoren in de badkamer?

Als er een ruimte in huis is waar de verwarming optimaal moet werken, dan is het wel de badkamer! Wilt u elektrische radiatoren in de badkamer laten plaatsen, dan zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Denk niet alleen aan een design, dat perfect bij het interieur past, maar ook aan het vermogen dat u in deze ruimte nodig hebt. U wilt uiteraard dat deze ruimte snel en goed verwarmd kan worden. Daarnaast is het wel zo fijn, als in deze doorgaans wat kleinere ruimte, de verwarming ook weer niet te veel plaats inneemt. Lees hier meer over waar u op moet letten bij het installeren van een verwarming in uw badkamer.

 

Hoe kunt u uw badkamer snel opwarmen?

Voor u een verwarming voor in de badkamer aanschaft, moet u eerst weten hoeveel vermogen u nodig hebt om deze ruimte goed warm te krijgen. Hiervoor kijkt u naar het aantal kubieke meters van uw badkamer, de ramen, de ligging en de mate van isolatie. Vervolgens is het zaak dat u elektrische radiatoren kiest die meer vermogen hebben, dan u normaal gesproken nodig hebt. Alleen op die manier kunt u een badkamer vlotter en effectiever warm krijgen. Over het algemeen is voor een gemiddelde badkamer in een nieuw huis of bij een verbouwing een radiator met tussen de 1700 en 2400 Watt de richtlijn. De combinatie van een degelijke elektrische cv ketels en goede elektrische radiatoren zorgt voor een aangenaam warm huis.

 

Houd rekening met het formaat van de elektrische radiatoren

Omdat u voor een badkamer een groter vermogen nodig hebt, hebt u ook grotere elektrische radiatoren nodig. Het is belangrijk om daarmee rekening te houden bij het ontwerpen en inrichten van de badkamer. Het kan daarom nodig zijn om bijvoorbeeld wat hogere radiatoren te kiezen. Wat ook populair is, zijn radiatoren die eveneens dienstdoen als handdoekenverwarmer. Voor een middelgrote tot grote badkamer zult u dan wel al snel een extra grote handdoekenverwarmer moeten aanschaffen om de ruimte goed te kunnen verwarmen.

Voor- en nadelen van een handdoekenverwarmer

Is uw oog gevallen op een handdoekenverwarmer als elektrische radiator in de badkamer? Dan is het belangrijk dat u hier de voor- en nadelen van kent. Hierboven noemden we al het nadeel, dat u voor een extra grote verwarming moet kiezen. Houd er eveneens rekening mee, dat de handdoeken die u hier overheen hangt, de warmte tegenhouden. Hierdoor is het lastiger om de ruimte optimaal op te warmen. Het voordeel van een handdoekenverwarmer is dat het er mooi uitziet. Bovendien zijn deze type elektrische radiatoren voorzien van een speciale laklaag, die beschermt tegen roesten vanwege het vocht, waarmee ze in aanraking komen.

Tips voor de juiste plek van elektrische radiatoren

Bij het installeren van elektrische radiatoren in de badkamer moet u met diverse punten rekening houden. U wilt namelijk de ruimte zo gelijkmatig mogelijk verwarmen. Daarvoor is het aan te raden, om de verwarmingen tegen een buitenmuur of onder het raam te plaatsen. Een andere goede tip, voor als u voor een handdoekverwarmer kiest, is om deze direct naast de douche of het bad te plaatsen. Wanneer u onder de warme douche vandaan komt of uit een warm bad stapt, dan is er niets zo prettig, dan dat u meteen bij uw warme handdoek kunt!

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler