Bij het kopen van één van de verschillende, elektrische boilers welke op de markt zijn terug te vinden spreekt het voor zich dat u altijd zult willen kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke levensduur. Wanneer uw elektrische boiler binnen de kortste keren stuk gaat brengt dat namelijk terug een niet onaanzienlijke kostprijs met zich mee. Gelukkig is het zo dat een elektrische boiler in de praktijk zeer lang gebruikt kan worden. Wilt u graag met absolute zekerheid kunnen rekenen op een optimale levensduur voor uw elektrische boiler? Dan is het zonder meer een aanrader om rekening te houden met de hieronder aangegeven tips.

Wat is de gemiddelde levensduur van een elektrische boiler?

Hoelang u precies gebruik kunt maken van een bepaalde, elektrische boiler is in de praktijk altijd afhankelijk van verschillende factoren. In het bijzonder het merk waar gebruik van wordt gemaakt speelt op dit vlak een niet onbelangrijke rol. De echte A-merken beschikken doorgaans over elektrische boilers welke over een minimale levensduur beschikken van zo'n 15 jaar. Deze boilers zijn te herkennen aan de keurmerken en / of certificaten waarover ze beschikken. Dit gezegd hebbende, niet alleen het merk is bepalend voor de levensduur waar een elektrische boiler over beschikt. Ook de manier waarop ze wordt gebruikt speelt in de praktijk een bijzonder belangrijke rol.

Hoe de levensduur van uw elektrische boiler optimaliseren?

Zoals bovenstaande informatie reeds aangeeft is het op verschillende manieren mogelijk om de levensduur van uw elektrische boiler te optimaliseren. In eerste instantie doet u er uiteraard goed aan om te kiezen voor een boiler van een A-merk. Dat is echter niet alles. Daarnaast wordt het in de praktijk ook sterk aangeraden om rekening te houden met deze punten:

 

  1. Elektrische boilers presteren optimaal wanneer ze om de 2 jaar ontkalkt worden;
  2. De boiler dient steeds op een veilige plaats te worden neergezet;
  3. Bij een defect dient de boiler altijd te worden gecontroleerd door een echte vakman;

 

Houdt u in de praktijk rekening met de hierboven aangegeven aandachtspunten? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat dit de levensduur van uw elektrische boiler aanzienlijk kan verlengen. Zo voorkomt u dat u binnen de kortste keren terug dient te investeren en dus opnieuw kosten moet gaan maken.

Laat uw elektrische boiler tijdig vervangen

Moet u op een zeker ogenblik vaststellen dat uw elektrische boiler gaat lekken of veel energie gaat verbruiken? In dat geval is het mogelijk dat de boiler niet meer optimaal werkt. Dit kan als gevolg hebben dat u heel wat rendement misloopt en dat is uiteraard niet de bedoeling. Het is dan ook altijd de moeite waard om in een dergelijke situatie de boiler proactief te laten vervangen. Nieuwe technologieën zorgen er voor dat er doorgaans om de 10 jaar aanzienlijk betere boilers op de markt zijn terug te vinden. Het is dan ook zeker de moeite waard om proactief even het actuele aanbod met elektrische boilers op de markt onder de loep te nemen. Zo verzekert u uzelf altijd van het meest optimale rendement in uw huishouden!

 

Elektrische boiler

laat een reactie achter

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Wat is beter elektrische boiler of warmtepompboiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler
Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Hoelang kunt u douchen met een elektrische boiler

Elektrische boilerElectra Boiler
Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Hoeveel stroom verbruikt een elektrische boiler?

Elektrische boilerElectraboiler Boiler